• Meny
  • Meny

Hvilke severdigheter i Amsterdam burde du oppleve?

Siden Amsterdam er en millionby med nesten 800 års historie bak seg, sier det nesten seg selv at byen har et vell av severdigheter man bør få med seg hvis man besøker byen.

Blant de mest kjente er selvfølgelig det verdensberømte kanalsystemet som i sin tid ble anlagt for å holde byen tørr, samtidig som det kunne brukes til transport av varer inn og ut av bykjernen. Kanalene bør oppleves både fra kanalbredden og fra båt, spesielt anbefalt er det å ta turen forbi Magere Brug om natten, da denne utmerker seg med en helt spesiell belysning.

Ellers finnes det flere verdenskjente museer i Amsterdam, deriblant Van Gogh Museum, Stedelijk Museum og det kjente Rijksmuseum, som alle byr på noe av det ypperste av kunst innen alle genre.

Anne Frank huset

For de mer historieinteresserte finner man finner man Anne Frank Museum, hvor man kan se hvordan den jødiske piken bodde og levde i skjul for okkupasjonsmakten inntil de ble forrådt og arrestert i august 1944. Museet inneholder i tillegg til skjulestedet en rekke bilder og autentiske filmklipp, som ikke alle er like egnet for de aller yngste barna, men det er tilrettelagt på en slik måte at man kan velge bort å se de sterkeste bildene.

Amstelkring Museum er en annen svært spesiell og annerledes severdighet man så absolutt bør få med seg hvis man reiser til Amsterdam. Inngangen til dette høyst besynderlige museet er via en gammel villa, opp en smal trapp, før man ender opp i et gedigent kirkerom, med orgel, prekestol, kirkebenker, kort sagt, alt en ordentlig kirke skal inneholde.

Dette godt kamuflerte kirkerommet stammer fra midten av 1500-tallet, og den tiden katolikkene ikke fikk praktisere sin tro offentlig i Nederland. De måtte da ty til alternativer, og bygget i all hemmelighet denne kirken som var i bruk frem til de igjen fikk lov til å praktisere sin tro.

Og sist men ikke minst, besøker man Amsterdam, er det nesten obligatorisk å besøke en av de mange coffee shops som finnes, og The Red Light District. De to sistnevnte er kanskje ikke spesielt barnevennlige, men har en atmosfære og fremtoning, som er helt unike i verdenssammenheng.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *