• Meny
  • Meny
Festivaler i Amsterdam

På festival i Amsterdam

Den nederlandske hovedstaden Amsterdam er kanskje best kjent for sine trange kanaler og sin liberale holdning til rusmidler. Byen har imidlertid tusen andre ting å by på, og uforglemmelige festivaler er en av dem. Hvis du vurderer å besøke Amsterdam, er det grunn til å undersøke om det arrangeres en festival i tråd med dine interesser. Sannsynligheten er stor for at du finner et spennende arrangement å delta på! Under finner du et lite utvalg av de mange festivalene som finner sted i Amsterdam.

Dans, techno og house

For deg som elsker å danse til techno- og housemusikk i en stor folkemengde, er Sensation en endagsfestival for deg. En av de mange tingene som skiller Sensation fra andre festivaler, er den strenge kleskoden. Her skal alle være kledd i den samme fargen, nemlig hvitt. Festivalen beskriver selv at dette gir en unik opplevelse av samhold på den store arenaen. Selve festen finner sted på ArenA i Amsterdam. Her kan du virkelig danse til morgengry. Siden dette er en endags-hendelse, anbefaler vi at du reiser noen dager i forkant og får oppleve alt annet byen har å by på før festen begynner.

På tur med familien

Dersom du har med familie og barn på tur, er det grunn til å finne barnevennlige aktiviteter. En av mange happenings som er tilrettelagt for familier med barn, er en piknikfestival i Amsterdam sentrum. I tillegg til aktiviteter kun for de minste, kan hele familien bli underholdt av gateteater og musikalske innslag. Festivalen holder til i parken Bos en Lommerplantsoen og arrangeres ofte tidlig på sommeren.

Gay Pride i Amsterdam

I 2016 feiret Amsterdam at de har arrangert festivalen Gay Pride hele tyve ganger. Festivalen er en feiring av frihet, kjærlighet og mangfold og er vel verdt å få med seg. Arrangementet går over flere dager, med ulike konserter og aktiviteter på ulike arenaer i byen. Gay Pride kulminerer med en parade på sin siste dag, og denne foregår på det tette vevet av kanaler som kjennetegner byen. Enten du selv vil delta i paraden, eller kun ønsker å være tilskuer, er dette en flott opplevelse.

Kwaku Festival

Hver sommer arrangeres den multikulturelle festivalen Kwaku Summer Festival i Nelson Mandelaparken i Amsterdam. I løpet av helgen er det rundt 300 000 som besøker festivalområdet for å få med seg konserter, eksotisk mat og kulturelle inntrykk.

Utendørs opera

Enten du er interessert i klassisk musikk eller ikke, er Opera in the Garden et spennende og nyskapende prosjekt. Denne årlige festivalen tilbyr klassisk musikk i nye omgivelser. Hør verkene til kjente komponister i hagen utenfor Museum van Loon. I løpet av festivalens tre dager kan du få med deg to konserter hver dag, etterfulgt av en drink og omvisning i bygget. Dette er en unik opplevelse og gir et annerledes inntrykk av Amsterdam.

Her finner du flere artikler om uteliv i Amsterdam

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *