• Meny
  • Meny

Magere Brug

Magere Brug, eller “Den Magre Bro” som det kan oversettes til, er sannsynligvis den mest berømte bro i Amsterdam. Ikke bare fordi den er usedvanlig vakker å se på, men fordi den også har en svært morsom og interessant historie å by på.

Slik broen fremstår i dag har den stått siden 1994, hvor den ble automatisert, men før dette var den en manuell vindebro, hvor det døgnet rundt sto to menn på vakt, i tilfelle den skulle heves. Hvilket ikke var noen enkel oppgave, for begge sider måtte nemlig heves og senkes nøyaktig samtidig, ellers ville den enten ikke åpnes, eller gå i lås.

Besøk broen om kvelden

Broen har vært vindebro siden 1934, men første gangen man hører om Magere Brug er så tidlig som 1691, og historien forteller at den ble bygget på bestilling av to søstre som bodde på hver sin side av elven Amstel og trengte en kort vei over for å besøke hverandre. Da ingen av dem derimot var spesielt velhavende, ble den bygget veldig smal for å spare på materialene, og derav fikk den det navnet den er kjent som. I dag er broen begrenset til fotgjengere og syklister, og det er ikke lenger tillatt å kjøre bil over den.

Ønsker man å besøke broen, anbefales det på det varmeste at man gjør det med sykkel eller til fots, gjerne om kvelden, da den opplyses av ikke mindre enn 1800 stratisk plasserte lyspærer som gir den et helt spesielt utseende. Et annet alternativ er å se den fra en av de mange kanalbåtene som passerer den, noe som også gir anledning til å se den heve og senke seg. Kombiner gjerne besøket med en tur til Rembrandtplein, en pulserende plass bare fem minutter unna.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *