• Meny
  • Meny

Anne Frank huset og museum

Tjue minutters gåtur fra sentralbanestasjonen finner du Anne Frank museet. Museet er et av de mest populære museene i Amsterdam og tiltrekker seg hvert år en stor mengde mennesker som alle ønsker å bli mer vitende om denne tunge historien fra andre verdenskrig som utspiller seg i dagbøkene hennes.

Historien om Anne Frank strekker seg tilbake til 1929 – året hun ble født. Familien Frank levde et godt liv i Tyskland før Hitler kom til makten 1933. Med uro og frykt flykter de fra Tyskland til Amsterdam i 1933 og lever i ro og mak inntil tyskerne innvaderer Nederland i 1940. I frykt for å bli oppdaget av tyskerne gjemmer familien Frank seg i et hemmelig bakrom som var en del av Otto Franks kontorbygning – faren til Anne Frank.

I denne bakdelen av kontorbygningen lever de sammen med fire andre venner. Hjelp med mat og drikke får de fra Ottos kolleger. Etter å ha blitt avslørt i 1944 av en ukjent tyster blir de sendt til konsentrasjonsleirene. Etter horrible forhold er det kun Otto Frank som overlever konsentrasjonsleirene.

Blant verdens mest populære dagbøker

Anne Franks dagbok er kanskje den mest leste dagboken i verden og baserer seg på dagene hennes fra 12. juni 1942 til 1. august 1944.

I museet får du sett bilder, gjenstander, dokumenter, utdrag fra dagboken, samt den opprinnelige dagboken. Selv så mange år etter kan man fortsatt kjenne på den atmosfæren de levde i gjennom rommene i huset og en moderne utstilling som vises i utstillingshallen.

Dersom du ønsker å ha mer rom, ro og mindre stress under besøket kan det anbefales å gå så sent som mulig. Museet har en tendens til å ha lange køer før åpning og spesielt i morgentimene. Merk at besøkende har ikke lov til å filme eller ta bilder i museet.

Adresse:
Prinsengracht 267
1016 GV Amsterdam

Åpningstider:
15. september – 14. mars:
Alle dager: 09.00 – 19.00

15. mars – 14. september
Alle dager: 09.00 – 21.00

Inngangspenger:
Voksen: 65 kr
Barn 10-17 år: 30 kr
Barn 0-9 år: Gratis

Les også de andre tipsene over hva du kan finne på i Amsterdam.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *