• Meny
  • Meny

Guiden som forteller hvor man bør overnatte i Amsterdam

Det er mange steder man kan overnatte i Amsterdam, og bykjernen er lett å ta seg fram i. Selve sentrum er ganske kompakt, men det er anbefalt å leie sykkel for å ta seg raskere og enklere rundt.

Bo sentralt midt i Gamlebyen

I nærheten av sentralstasjonen er det mange hoteller med god standard og gåavstand til hovedgatene og de store kjøpesentrene. Det er både hoteller, backpacker-steder og leiligheter å leie i Amsterdam i forskjellige prisklasser. De mest populære stedene er rundt Museumskvartalet og Gamlebyen.

Hvis du velger å bo i Gamlebyen er du en kort spasertur fra hovedattraksjonene, shoppinggatene og utelivet med nattklubber og restauranter.

Det er flere billige hoteller her og dette er det første området man bør se seg rundt etter overnattingssteder dersom man reiser på stramt budsjett. Det er både backpacker-steder som Flying Pig Downtown og luksushotel som Hotel de l’Europe.

Anbefalt hotell i Gamlebyen

Det er en grunn til at Inntel Hotel Amsterdam er blant byens aller mest populære hoteller. Grunnen er beliggenheten. Her bor du praktisk talt midt i sentrum og et steinkast fra alt som skjer. Avstandsmessig befinner du deg ca. 5 minutters gange fra Sentralbanestasjonen.

Fine og moderne rom med gode senger og eget bad. Hotellrommene er utstyrt med air condition, hårføner, kjøleskap og vannkoker. God frokost med nystekte bakervarer og ferskpresset appelsinjuice. Svært behagelige senger med gode puter.

Se flere bilder av rom og priser

Bo tradisjonelt rett ved kanalene

Vest for Gamlebyen er Grachtengordel West, en bydel full av kanaler med flere rolige hoteller ved vannkanten. De rimeligste hotellene i denne bydelen er langs Raadhuisstraat, en av Amsterdams travleste gater.

Mot sør ligger Grachtengordel Zuid som er posisjonert blant utelivssteder i fleng. Med alle nattklubbene, barene og restaurantene rundt Leidseplein og Rembrandtplein er dette et område på fremmarsj. Selv om Waldorf Astoria valgte å legge sitt nye hotell her, er det også mange overnattingssteder for de som reiser på budsjett.

En bydel der man kan bo blant de lokale og godt unna de mest turistbesøkte områdene er Jordaan. Det er ikke noen mangel på barer og restauranter her heller, og noen av byens fineste kanaler snirkler seg gjennom dette området. På den andre siden er man et lite stykke unna bysentrum, og vær oppmerksom på at Marnixstraat og Rozengracht er travle hovedveier, så for en rolig og stille natt bør man være litt unna disse to gatene.

Det gamle jødekvartalet er et sted der få turister overnatter, men dertil større sjanse og et bedre sted for de som ønsker et rolig sted å være i Amsterdam.

Dette er hovedsaklig et boligområde med færre restauranter og utesteder. Likevel er man bare en trikketur unna byens sentrum. Et gammelt kanalhus, Adolesce, har blitt gjort om til hotell i nærheten av Waterlooplein, og selv om det er litt datert er det 10 ryddige og enkle rom.

Anbefalt hotell ved kanalene

Få meter fra de vakre kanalene, i en av Amsterdams mest idylliske bydeler, ligger nydelige Hotel Sebastian’s. Fasaden er klassisk og vitner om et historisk kanalhus, akkurat slik du forventer å finne i Amsterdam. Her bor du midt mellom de store attraksjonene, samtidig skjermet fra støy. Sentralstasjonen er mindre enn 10 minutters gange fra hotellet.

Store og fine rom med air condition, minibar og vannkoker. Samtlige rom har eget og moderne bad. Svært god standard på sengene. Rimelig frokost med et godt utvalg av varmt og kaldt. Vennlig og serviceinnstilt personale.

Se bilder av rom og priser

Sov rett ved idylliske Vondelpark

Den minste bydelen i Amsterdam er Museumskvartalet som befinner seg midt mellom Van Gogh-museet og Rijksmuseet. Her er det ingen kanaler, men nærheten til offentlig transport er kort. Hvilket gjør at du enkelt kommer deg til bysentrum og ut til andre bydeler uten sykkel.

I dette kvartalet er det mange gode hoteller og et spesielt attraktivt område med Vondelpark rett i nærheten.

Nærmest uansett hvor man velger å overnatte i Amsterdam er man i nærheten av restauranter, utesteder og de fleste attraksjoner. Hotellstandarden er generelt sett veldig høy, med vennlige og imøtekommende ansatte. De fleste overnattingsstedene er å finne via ulike nettsider, og man kan også plukke opp et kupp på overnatting om man er heldig.

Anbefalt hotell ved Vondelpark

Knappe 100 meter fra Vondelpark ligger det koselige hotellet The Tire Station. Den miljøvennlige profilen står som en rød tråd gjennom grønne tak, et bærekraftig energisystem og designløsninger. Hotellets restaurant serverer et godt utvalg mat og drikke, også innen veganske alternativer.

Rommene er enkle og har et fint design. Smarte oppbevaringsløsninger, air condition og eget bad på alle rom. Praktisk med utleie av sykler på hotellet. Døgnåpen resepsjon.

Nærheten til Vondelpark gjør dette hotellet til et flott valg for deg som setter pris på grønne lunger rett ved hotellet. Kan anbefale å ta seg en gåtur gjennom parken i løpet av dagen.

Se flere bilder av rom og priser

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *