• Meny
  • Meny

Rijksmuseum – Amsterdams kunstsamling

Rijksmuseum går som det nederlandske Statsmuseet og er det museet i landet med størst utvalg av eldre kunst. Museet ble grunnlagt i 1800 og senere flyttet til Museumplein der museet står i dag. Beliggenheten på Museumsplein tilsier at museet står sør i sentrum. Like i nærheten står også Van Gogh Museum, Stedelijk Museum og Vondelpark. Arkitekten bak det fasjonable bygget er den nederlandske mannen Petrus J. H . Cuypers. Selve bygget er laget i nederlandsk rennesanse-stil med bruk av gotiske utsmykninger.

Utstillingene på Rijksmuseum

Rijksmuseums utstillinger og samlinger er delt inn i kunstsamlinger, historiske samlinger og tegninger, fotografier og portretter. Av kjente malerier kan du eksempelvis se The Love Letter av Jan Vermeer, The Drunken Pair av Jan Steen og The Night Watch av Rembrandt van Rijn.

Rijksmuseet har en egen fløy med navn The Philips Wing som inneholder alle mesterverkene og de museets viktigste malerier. Fløyen huser blant annet malerier fra Rembrandt, Jan Steen og Frans Hals, men også flere kjente nederlandkse dukkehus og kjennemerker fra nederlandsk historie som stokken til Johan van Oldenbarnevelt og modellutgaver av gravene til Michiel de Ruyter og Maarten Tromp.

Våpeninteresserte kan glede seg over Rijksmuseets unike våpensamlinger med blant annet to meget sjeldne elfenbenspistoler produsert i Maastricht rundt 1655. På våpenlista finner du også en unik bronsekanon fra 1745.

Adresse:

Jan Luijkenstraat 1, 1071 CJ Amsterdam

Åpningstider:

Hver dag 09.00 – 18.00
Stengt 1. januar

Besøker du museet etter klokken 16.00 unngår du rushtiden.

Inngangspris:

Voksne: 14 euro
Barn (opp til 18): Gratis

Har du kjøpt HollandPass slipper du å stå i kø når du skal inn. HollandPass er et rabattkort som reduserer priser og gir deg øvrige fordeler som mindre kø og billig kollektivtransport.

Spesielle regler:

Bruk av tripod, blitz-utstyr og egne fotolamper er ikke tillatt. Du kan heller ikke bringe med deg kofferter som er større enn målene 55 x 35 x 25 cm.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *