• Meny
  • Meny
Reiseguide for Amsterdam

Reiseguide for Amsterdam – 10 ting du ikke kan gå glipp av

Amsterdam er full av severdigheter og blant de mest besøkte finner man en rekke museer som Van Gogh Museum, Rijksmuseum, National Maritim Museum og Anne Frank House.

Det finnes imidlertid langt flere man bør se under et opphold i Amsterdam, og her kommer 10 forslag til severdigheter man ikke bør gå glipp av.

1. Magere Brug. Amsterdam er gjennomskåret på kryss og tvers av kanaler og følgelig også full av bruer. Faktisk er det rundt 1300 av dem, store som små, og en av de mest kjente er «den smale bro» – Magere Brug. Den går over elven Amstel og åpnes hvert 20 minutt for å slippe gjennom båter og skip. Noe den har gjort mer eller mindre uavbrutt siden 1670.

2. Red Light District. Et område med sex, fest og alkohol i skjønn forening. Utstillingsvinduer pakket med porno i alle mulige varianter, sexleketøy og alt som hører bransjen til. Ikke så velegnet for barn og sarte sjeler, men likevel verdt en kikk. Området regnes som trygt å ferdes i, ikke minst på grunn av den enorme mengden med turister som hver dag valfarter til området bare for å kikke. Vær imidlertid klar over at det hersker et strengt fotoforbud og den til tider store trengselen av mennesker i de smale gatene gjør Red Light District til enhver lommetyvs paradis.

3. Oude Kerk. Hvis man først befinner seg i Red Light District bør man også få med seg Oude Kerk. En liten kirke som står i sterk kontrast til omgivelsene. Tårnet ble i sin tid brukt som siktepunkt for seilere på kanalene så de kunne orientere seg rundt i byen.

4. Kanalene. Man kan ikke unngå å se kanalene i Amsterdam, og det er ikke uten grunn byen også populært kalles for «Lille Venezia». Bli med på en rundreise på kanalene, eller enda bedre, lei en husbåt og bo på dem.

5. Leidseplein. Et av Amsterdams mest populære steder å gå ut. Her finner man teatre, kinoer, restauranter, nattklubber og diskoteker. Om sommeren kryr det også med forskjellige gateartister, musikanter og jonglører, og er været varmt er fortauene fulle av bord og stoler fulle av turister og fastboende som bare sitter og nyter bylivet.

6. Dam. Et torg i sentrum av byen. Selve torget er ikke all verden å se på, men det er omgitt av flere historiske bygninger, blant annet det kongelige slott. Torget har imidlertid en lang og interessant historie og det var her Napoleon holdt resepsjon da byen ble overtatt i 1808.

7. Artis Zoo. Nederlands eldste zoologiske hage. Den er inndelt i fire hovedområder; en zoologisk hage, en botanisk hage, et planetarium og et geologisk og zoologisk museum. Her finner man dyr fra hele verden, og et av høydepunktene er akvariet hvor man kan se hvilke skapninger som lever i kanalene utenfor.

8. Albert Cuyp Market. Et av Europas største og mest travle utendørs marked. Spesielt i helgene da over 300 boder tilbyr alt fra fersk fisk til brukt elektronikk. Det man ikke kan finne her – finnes sannsynligvis ikke.

9. Vondelpark. Et vakkert parkanlegg syd for sentrum.

10. Jordaan. Et tidligere arbeiderkvarter som har utviklet seg til å bli et svært ettertraktet område å bo og arbeide i. Gatebildet er imidlertid som det alltid har vært, og hele området oser av atmosfære og historie. Sett av noen timer til å utforske de små butikkene inne i de smale sidegatene. Det er verdt det.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

1 kommentar