• Meny
  • Meny

Transport til og fra Amsterdam flyplass

Med en avstand på 15 kilometer fra flyplassen Schiphol til sentrum av Amsterdam trenger du et transportmiddel som kan frakte deg til og fra. Du har en rekke muligheter som spenner mellom ulike priser og tilgjengelighet. Nedenfor følger en utdypning av de ulike transportalternativene og hva jeg personlig vil anbefale.

Airport pickup

Et godt alternativ er å benytte seg av personlig transport fra Welcome Pickups. Selskapet har lang erfaring med å frakte passasjerer direkte fra flyplassen til hotellet på en enkel og kostnadseffektiv måte. Ved å følge med på flightnummeret tilpasser selskapet hentetidspunktet i tilfelle flyet skulle være forsinket.

Med engelskspråklige sjåfører og gratis avbestilling inntil 48 timer før transport, er dette et meget bra alternativ. Prisene er noe rimeligere enn taxi. Transport kan bestilles her.

Tog

Togstasjonen finner du i underetasjen på Schiphol, med hyppige avganger sju ganger i timen. De starter hovedtrafikken klokken 06.00 og kjører frem til 00.30. Det finnes også nattog som går ca. en gang i timen. Dersom du skal til sentralbanestasjonen (Amsterdam Central) pass på at du ikke går på togene som går til «Amsterdam Zuid» eller «Amsterdam RAI».

Vær obs på at lommetyver av og til kan operere på toget og togstasjonen. Dette er heldigvis svært sjelden et problem, men du gjør lurt i å holde et ekstra øye på verdisakene dine.

Prisen for en togbillett til sentrum koster ca. 55-60 kroner. Mer om priser og rutetider kan du finne her.

Buss

Dette kan være et godt alternativ til tog dersom et av busstoppene ligger fornuftig plassert i nærheten av hotellet eller leiligheten. Busstoppet finner du like utenfor hovedutgangen til ankomsthallen.

Bussen Amsterdam Airport Express tilbyr regelmessige avganger som ikke koster skjorta. Er du heldig ligger hotellet i nærheten av et av busstoppene, men dette ville jeg sjekket ut før avgang. Bussen finner du ved Schiphol Plaza med avgangsnummer 397. Merk: I eldre guidebøker står ofte bussen angitt som nummer 197.

Regn med å bruke 28 minutter til Museumplein, og omlag en halvtime til henholdsvis Rijksmuseum og Leidseplein. Prisen for bussbillett til Amsterdam sentrum ligger på ca. 65-70 kroner. Bagasjen kan du ta med deg ombord i bussen. Bussen opererer i tidsrommet 05.00 til 00.30. Ankommer du Schiphol på natten kan du ta nattbussen N97 Niteliner. Denne bussen har avganger én gang i timen.

Minibuss

Du kan også benytte deg av minibuss tilknyttet byens hoteller. Prisene her ligger endel høyere enn buss og tog, men da blir du også kjørt til døra. Ulempen er at turen kan bli langvarig dersom du er sistemann ut på ruta man som regel deler med mange andre.

Prisen for shuttlebuss til hotellet ligger på omlag 185 kr for voksne og 100 kr for barn. Dersom du bestiller tur-retur billett er det penger å spare.

Taxi

Det siste og dyreste alternativet er å benytte seg av taxi. Drosjene står plassert til høyre når du kommer ut av stasjonshallen. Pris for bruk av taxi fra Schiphol til Amsterdam sentrum vil koste deg omkring 450-550 kr.

Sammendrag av omtrentlige priser for transport fra Schiphol flyplass til Amsterdam sentrum:
Tog: 55-60 kr
Buss: 60-70 kr
Minibuss: 185 kr og 300 kr for tur-retur billett
Taxi: 450-550 kr

transport-flyplass-schiphol-sentrum-amsterdam

Konklusjon:

Det å velge buss som transportmiddel er først og fremst fordelaktig dersom bussen stopper i nærheten av hotellet. Står valget mellom buss eller tog ville jeg gått for tog. Togstasjonens plassering i Schiphols underetasje og hyppige avganger gjør det hensiktsmessig å velge tog fremfor buss.

Som et alternativ til buss og tog kan jeg personlig gå god for airport pickup fra Welcome Pickups. Det er både praktisk og herlig beleilig å kunne sette seg rett inn i en forhåndsbestilt bil uten å måtte tenke over avgangstider og stoppesteder. Da slipper du dessuten den tidvis lange taxikøen. Airport pickup kan bestilles her.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *