• Meny
  • Meny

Transport til og fra Amsterdam flyplass

Med en avstand på 15 kilometer fra flyplassen Schiphol og Amsterdam trenger du et alternativ for transport som kan frakte deg til og fra. Du har her en rekke muligheter som spenner mellom ulike priser og tilgjengelighet. Nedenfor følger en utdypning av de ulike transportalternativene.

Tog

Ikke bare ligger togstasjonen like ved Schiphol, men togavgangene er også oppført sju ganger i timen. De starter hovedtrafikken klokken 06.00 og kjører til 00.30. Det finnes også nattog som går ca en gang i timen. Dersom du skal til sentralbanestasjonen (Amsterdam Central) så pass på at du ikke går på togene som går til «Amsterdam Zuid» eller «Amsterdam RAI».

Prisen for en togbillett til sentrum koster ca 50 kroner. Mer om priser og rutetider kan du finne her.

Buss

Dette kan være et godt alternativ til tog dersom et av busstoppene ligger like ved hotellet eller leiligheten du skal bo i. Like utenfor hovedutgangen for ankomsttrafikk finner du busstoppet. Se spesielt etter buss nummer 370 med retning mot Amsterdam Marnixstraat. Dette er en buss ikke så veldig mange turister kjenner til så her kan du være heldig med plassen. Avgangene går ca to ganger i timen i tidsperioden mellom 05.40 og 11.40.

Turen tar omkring en halvtime og har fem stopp totalt på hele reisen. To av disse stoppene ligger ved Museumplein og Leidseplein, hvilket er positivt siden en stor andel hoteller ligger like i nærheten av disse plassene som er sentrum for flere kjente utesteder. Prisen for bussbillett til Amsterdam sentrum koster ca 35 kroner.

Artikkelen fortsetter under bildet.

transport-flyplass-schiphol-sentrum-amsterdam

Minibuss

Du kan også benytte deg av minibusser som er i tilknytning byens hoteller. Prisene her ligger endel høyere enn buss og tog, men da blir du også kjørt til døra. Ulempen er at turen kan bli langvarig dersom du er sistemann ut på ruta man som regel deler med mange andre. Prisen for shuttlebuss til hotellet ligger på ca 185 kr for voksne og 100 kr for barn. Dersom du bestiller tur-retur billett er det penger å spare.

Taxi

Det siste og dyreste alternativet er å benytte seg av taxi. Drosjene står plassert til høyre når du kommer ut av stasjonshallen. Pris for bruk av taxi fra Schiphol til Amsterdam sentrum vil koste deg omkring 450-550 kr.

Sammendrag av omtrentlige priser for transport fra Schiphol flyplass til Amsterdam sentrum:
Tog: 50 kr
Buss: 35-40 kr
Minibuss: 185 kr og 300 kr for tur-retur billett
Taxi: 450-550 kr

Airport pickup

Et godt alternativ er å benytte seg av personlig transport fra Welcome Pickups. Selskapet har lang erfaring med å frakte passasjerer direkte fra flyplassen til hotellet på en enkel og kostnadseffektiv måte. Ved å følge med på flightnummeret tilpasser selskapet hentetidspunktet i tilfelle flyet skulle være forsinket.

Med engelskspråklige sjåfører og gratis avbestilling inntil 48 timer før transport, er dette et meget bra alternativ. Prisene er noe rimeligere enn taxi. Transport kan bestilles her.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *