• Meny
  • Meny

Red Light District

Blant sentrumsgatene i Amsterdam finner man det meget kjente strøket “Red Light District” eller De Wallen. Når natten faller på får du virkelig sett hvorfor navnet Red Light District er så passende. De aller fleste tilreisende har mest sannsynlig hørt en god del rykter om akkurat denne delen av Amsterdam innen de kommer til byen. Som ryktene ofte sier består strøket av en god del live sex show’s, sexbutikker, sexmuseum, hampmuseum og selvfølgelig prostitusjon. De røde lysene i vinduene kombinert med lettkledde kvinner som står ved vindusrutene er et godt bevis på hvor navnet stammer fra.

Det kan nok være en fordel at man som tilreisende besøker Red Light District med minst et medmenneske siden strøket også kan være et trekkplaster for lommetyver og gateselgere av narkotika. Og husk for all del regel nummer én – aldri ta bilde av de prostituerte. Ved å bryte regelen kan du fort komme opp i trøbbel som vil gjøre din tur til Amsterdam mer ubehagelig enn først ventet.

Lover og regler

Prostitusjon er lovlig i Amsterdam og er i motsetning til hva mange tror, gjort under trygge og gode omstendigheter. Langs Red Light District finnes en egen informasjonsskranke for både kunder og prostituerte, godt med politibeskyttelse, samt en egen forening for de prostituerte. Totalt jobber omlag 6000 jenter i Red Light District og prisene sies å starte på omkring 400 kr.

Red Light District er ikke bare et strøk beregnet for sexindustrien, men du finner også en rekke gode butikker med fokus på eksempelvis mote, sko og interiør. I tillegg til gode shoppingmuligheter har også Red Light District et utvalg museer som er verdt en titt.

Bli med en guide

Flere firmaer arrangerer guidede turer i Red Light District der du sammen med en kyndig person tar en tur rundt i området. Underveis får dere høre mer om historie, hvor området ligger og hvordan det hele er organisert.

Hvor ligger Red Light District?

Mye aktiviteten til foregår langs gatene Oudezijds Voorburgwal, Oudezijds Achterburgwal og området rundt Oude Kirk. Sånn sett kan du på en måte si at dette er adressen til Red Light District, selv om det geografisk sett er et område uten klart definerte grenser.

Kart over Red light District

Ved hjelp av å bruke Google Maps vil du finne et kart over Red Light District nedenfor:

kart-over-red-light-district-amsterdam

Åpningstider for Red Light District:

Generelt kan si at området alltid er åpent. Dette gjelder alle dager i året, hele uken. Vinduene som brukes til prostitusjon er derimot stengt i tidsrommet 06.00 – 08.00.

Les også mer om coffee shops i Amsterdam.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *