• Meny
  • Meny

Hva bør du kjøpe i Amsterdam?

Enten du tenker i retning av en suvernir eller gode bruksvarer fra Amsterdam så følger en kort innføring nedenfor over hva du burde shoppe i Amsterdam. Shoppingbudsjettet kan i aller høyeste grad strekkes fra det veldig stramme til det overdådige. Uansett hva du velger har Amsterdam et bredt utvalg produkter og varer innen haute couture, antikviteter, second-hand, billigmarkeder, møbler, erotikk og bøker.

Tulipaner og diamanter

Er man i Amsterdam og skal handle tradisjonelle ting kommer man ikke unna de velkjente tulipanene som Nederland er så kjent for. Du finner flere blomstermarkeder rundt omkring i alle størrelser som tilbyr deg inntil 800 ulike typer tulipaner og mer enn 500 ulike påskeliljer og pinseliljer. Dersom du vil ta med deg frø hjem så finner du pakninger som er spesialpakket for å være godkjent for internasjonal transport.

Amsterdam har et kjent rykte internasjonalt for deres utvalg av diamanter. Prisene er ikke de billigste sett i internasjonal sammenheng, men utvalget og kvaliteten gjør Amsterdam til et av de bedre stedene i verden for diamantshopping.

Antikke varer og mat

Blant antikviteter kan Amsterdam tilby en drøss med spennende butikker enten du vil kjøpe noe eller bedrive vindusshopping. Blant utvalget antikke forretninger kan du handle godbiter fra ikke mindre enn 160 butikker og flere markeder som fokuserer på second-hand og billige kjøp. Prøv gjerne området omkring Spiegelkwartier. Her står de antikke butikkene på rekke og rad.

Nederland er hjemland for den kjente Gouda-osten. Osten kommer fra den nederlandske byen Gouda og er en av de ostene du burde smake før du forlater Amsterdam.

Amsterdam shopping kjøpeguide gouda ost

Osten har blitt modnet i alt fra 1-36 måneder og er laget på kumelk. Prøv gjerne også de noe skarpere ostene du finner i Amsterdams delikatesseforretninger. Pannekaker eller pannekoek som de kalles i Amsterdam er svært populært hos de innfødte. Disse nytes aller best hos en av byens pannekakehus.

De litt mer vulgære forretningene

Amsterdam har rykte for å være mer liberalt enn de aller fleste andre steder. Dersom man en gang i livet ønsker å teste marihuana eller hasj på en lovlig måte kan dette gjøres i Amsterdam. Mulighetene er mange ettersom du finner såkalte coffee shops spredt rundt om i byen.

Utvalget erotiske butikker er også høyt i Amsterdam om man ønsker å krydre privatlivet noe. Her finner man produkter som ikke finnes i Norge, samt varer som retter seg mer mot homofile og lesbiske.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *