• Meny
  • Meny

Spabesøk og Spaopphold på gode hotell i Amsterdam

Amsterdam er en storby som har mye å by på for en storbyferie. Valget er i alle fall et godt et. Bykjernen er idyllisk, og på grunn av de mer enn 1 500 broene som binder byen sammen, blir den ofte omtalt som nordens Venedig. Byen er et av Europas mest populære reisemål, både når det kommer til kulturturisme, en god fest, eller bare det å nyte den avslappende sjarmen som denne gamle europeiske byen har å tilby.

På tur gjennom amsterdam

Om du vil ha en fin storbyferie i Amsterdam så kan det være lurt å bo midt i byen. Selv om kollektivtilbudet i byen er fremragende, så har det å bo nært den gamle bykjernen sin egen spesielle sjarm. En halvmåne med en diameter på rundt 3 kilometer utgjør byens eldste nabolag. Her finner du gamlebyen, Oude Centrum, så vel som nabolagene Canal Ring, Jordann og Plantage.

Overnatting og Spa-hoteller i sentrum av Amsterdam

En ny trend som har begynt å bre seg, er at reisende også kombinerer byferien med velvære og kroppspleie i form av et spa-opphold. Det er gjerne store byer som Amsterdam som leder an i slikt, nettopp fordi byene klarer å samle nok dyktige massører og fysioterapeuter på samme sted, i kombinasjon med luksuriøse, eller i alle fall veldig pene omgivelser.

Midt i gamlebyen av Amsterdam finner du ingen spahoteller, men like utenfor sentrum ser det annerledes ut. Amsterdam er en meget kompakt by. Så du må ikke langt ut av sentrum for å finne moderne hoteller som også tilbyr spa. 
i De Pijp finner vi for eksempel Hotell Okura Amsterdam. Hotellet ligger i gangavstand til sentrum, med rundt 3 kilometer inn til bykjernen, men utenfor den gamle ringen av kanaler, ved Amstel-kanalen.

Like i nabolaget finner du også Heineken-bryggeriet, og litt lenger unna, I Helmsburt finner du den vakre Vondelpark, Stedelijk Museum Amsterdam, og Van Gogh Museet. Prisen for et opphold på dette hotellet ligger rundt kr 4 000.

Et annet godt valg for spaopphold i Amsterdam er Park Inn By Radisson Amsterdam City West. Som navnet sier havner du vest for bykjernen om du velger dette spahotellet, ca 4 kilometer utenfor sentrum. Hoteller ligger like ved hagebyen og parkområdet Tuinpark Nut & Genoegen, som man kan følge om man ønsker å spasere inn til gamlebyen. Om det ikke frister å spasere er det kun snakk om en kort strekning i drosje, eller med banen Sloterdijk til
Amsterdam Centraal.
I tillegg til at du her har spa med full service og innendørs basseng, finnes det restaurant, bar og et kasino i hotellet.

Oppskriften for en fin langhelg i Amsterdam

Amsterdam er en by full av fristelser som for trauste nordboere kan virke støtende eller vågale, men amsterdam er ikke bare horehus og røyke-cafeer. Byen har i relasjon til dette utviklet en ganske freaky moderne kunstscene, noe som man kan ta del av i museum som Electric Lady Land, eller i andre museum for moderne kunst. 
Hollenderne pleier også mange bånd til den store verden, noe som resulterer i at Amsterdam kan tilby mat fra hele verden. Kanskje du burde prøve å spise indonesisk mens du er der?

En annen mulighet er selvfølgelig at du benytter deg av den gode sjømaten byen har å by på, og prøver byens beste japanske restaurant, En Japanese kitchen & Sake bar.

Et kort spa-stopp på en av verdens største flyplasser

Schiphol Flyplass, like utenfor Amsterdam Sentrum, er en av de flotteste flyplassene i verden, samtidig som den er en av flyplassene i verden som håndterer mest trafikk. Samtidig finner man også alt man trenger inne på flyplassområdet som fungerer som en liten by i seg selv.

Om du har litt venting i reisen din, og har lyst til å skjemme deg selv bort, så er det en mulighet ute ved flyplassen også. Selv om Hilton Amsterdam Airport Schiphol ikke er direkte på flyplassområdet, så er det like ved. Det ligger omtrent to minutters gange fra World Trade Center på flyplassen. Her kan du få et avslappende avbrekk i reisen, og litt fri i en travel arbeidsdag. Hotellet byr på Spa med betjening, så vel som boblebad og døgnåpent treningssenter.

hilton-spa-amsterdam-hotell

Du finner også en meget god restaurant i hotellet, så vel som en bar. Om du vil trekke litt frisk luft, så er Rijksmuseum Amsterdam Schiphol også like ved siden av. På tross av den nærliggende flyplassen og den omringende motorveien, er området faktisk ganske pent, og du finner en park like ved, med mange trær mellom de høye veiene. Prisene er også rimelige, med rundt kr 2 000 per natt er Hilton det billigste Spa-hotellet i Amsterdam.

Gode råd for uteliv i Amsterdam

For deg som ser etter litt fart og spenning kan det også nevnes at amsterdam kan by på mer enn en god pub-kultur. Byen er liberal på mange ting, men her eksisterer det faktisk stengetider for puber og nattklubber. På ukedager må puber stenge klokken 01.00, men nattklubber kan holde åpent til klokken 4. I helga kan puber ha åpent til klokken 3, mens nattklubber må stenge klokken 5. Med andre ord er det ikke like ille som i Norge.

Et godt område for nattklubber er Rebrandtplein, som tilbyr en stor variasjon av nattklubber, med alt fra jazzmusikk til hiphop og elektronika. Området er et helt greit sted å begynne, om man kun er i byen for kort tid. Fortsetter du innover i byen, til Admiraal de Ruyter-weg, eller Oostelijke Handelskade, finner du også flere gode klubber hvor forl kgår for å feste og kose seg.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *