• Meny
  • Meny
Amsterdam

Amsterdam på sitt beste

I tillegg til vakker arkitektur og karakteristiske kanaler, har Amsterdam et hav av attraksjoner og aktiviteter. Ta med kjæresten eller vennegjengen til Nederlands urbane hovedstad.

Sykle som en ekte nederlender

Nederland er et overraskende flatt land. Resultatet er at nederlendere elsker å sykle for å komme seg fra A til B. Med sitt flate landskap og velutviklede sykkelnett, utgjør sykkelen et perfekt transportmiddel. Mange hotell i Amsterdam tilbyr dagsutleie av sykler til sine gjester. I tillegg finnes det et hav av utleiesteder spredt over hele byen. Sett av en dag til å sykle rundt og oppleve byen fra sykkelsetet, som en ekte innfødt. Vær oppmerksom på at du som syklist må følge trafikkreglene. Det blir lite populært dersom du bryter med den gode sykkelkulturen i byen.

Kultur i sentrum

I sentrum av Amsterdam finner du flere ulike museer og kunstinstitusjoner. Huset hvor Anne Frank og hennes familie gjemte seg fra jødeforfølgere under andre verdenskrig ligger i Prinsengracht 263, og er verdt et besøk for den historieinteresserte. Tre inn i Vincent Van Goghs verden med et besøk på museet som ligger på Museumplein 6. I tillegg til en flott utstilling, er selve museumsbygget en severdighet i seg selv. Like ved finner du Concertgebouw, hvor anerkjente klassiske musikere kommer for å spille vakre toner for beboere og tilreisende. Konsertoversikt og billetter finnes på nett, eller du kan få oversikten du trenger ved å gå innom konserthuset som ligger i Concertgebouwplein 10.

Shopping i Amsterdam

Amsterdam huser alt fra unike designerbutikker til store kjeder. I området Oude Pijp kan du handle klær, sko og tilbehør på små designerbutikker. I de hyggelige gatene finner du både nye og eksklusive merker, samt noe vintageklær. Dette er et populært område for unge voksne og studenter, og du vil finne mange hippe barer og serveringssteder i området. Er du glad i markeder, kan vi anbefale Rommelmarkt. Dette innendørsmarkedet ligger i Looiersgracht 38, med åpningstider mellom 11:00-17:00 fra lørdag til torsdag. Vil du helst handle på de store kjedene, som Shoebaloo B.V., Zara og Pull & Bear, finner du et bredt utvalg av butikker i gatene Kalverstraat og Leidsestraat. For vintage mote fra 50- og 60-tallet anbefaler vi at du drar til de 9 Straatjes. I tillegg til å florere av vintagebutikker, er det mange gode fotomuligheter i dette snirklete nabolaget.

Her er flere artikler om shopping i Amsterdam

Utelivet

Det er ingen hemmelighet at Amsterdam har rykte på seg for å ha et temmelig vilt uteliv. Du finner mange nattklubber og dansescener i byen. Det liberale forholdet til rusmidler gjør at man skal være litt ekstra oppmerksom på hvor man plasserer drinken sin. For øvrig har byen mange gode barer og trivelige puber, hvor stemningen er roligere. Hvis du ikke vil danse til beina ramler av, anbefaler vi å ta et glass vin eller en god øl langs kanalen.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *