• Meny
  • Meny

Museumplein

Sør i sentrum av Amsterdam finner du den store plassen som kalles Museumsplein. Som navnet avslører så har plassen fått sitt navn grunnet den tette konsentrasjonen av museer som ligger på, og rundt plassen. Plassen er også kjent for å huse de velkjente IAmsterdam-bokstavene.

Er du interessert i kunst og kultur vil du garantert kose deg på Museumsplein. Ikke bare har plassen et flertall av enestående museer, men den brukes også som arena for en rekke festivaler og begivenheter. Parkens enorme gressletter skaper det perfekte sted for rolig avslapping, picnic og hagespill. Den øvre halvdelen av Museumsplein har også et stort basseng som fungerer som plaskebasseng om sommeren og skøytebane om vinteren.

Mat og shopping

Området i nærheten er spesielt godt for deg som liker eksklusiv shopping, med flere forhandlere innen haute couture. Stikk eksempelvis innom gaten PC Hooftstraat som tilbyr alt fra designervesker til de mest fantastiske smykker.

Sørg for å prøve Stroopwafel fra en av de små bodene i parken dersom sulten skulle melde seg. Dette er navnet på en klassisk nederlandsk vaffel, som består av to vafler som bindes sammen av sirup. Under Museumsplein finnes også parkeringsplass og supermarket.

Museer på Museumsplein:
Rijksmuseum
Vodka Museum
Van Gogh Museum
Stedelijk Museum
– House of Bols

Kombiner gjerne en tur til Museumsplein med en gåtur i Vondelpark – Amsterdams store, urbane oase.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *