• Meny
  • Meny

Anbefalte julemarkeder i Amsterdam

Amsterdam er for mange først og fremst en sommerby, men min påstand er at Amsterdam også er en særdeles flott vinterby! Byen er kanskje ikke det første du tenker på av hensyn til jul og julestemning, men jeg kan love deg at den har mye å by på idet desember banker på døren.

Hvor bør du så dra for å nyte godt av markeder med fine julegaver, hjemmelaget julepynt, gløgg og småsaker spekket med smak? Vi har tatt en titt på de beste julemarkedene i Amsterdam.

Julemarkedet på Museumplein

Museumplein, plassen foran Riksmuseet, fungerer som en selvskreven samlingsplass for byens innbyggere. Vinterstid blir plassen omgjort til en flott isbane der du kan teste gamle skøyteferdigheter på innleide skøyter.

julemarked Amsterdam Museumplein sentralt stort beste anbefalt

Nærmere julaften avholdes et julemarked der boder settes opp med alt mellom himmel og jord. Skøytebanen omringes her av koselige boder med idylliske juledekorasjoner. Hjemmelaget sjokolade, julegodteri, pynt, håndarbeid og små ting som egner seg både som dekorasjon og gaver.

Westergasfabriek Julemarked

Det som tidligere var en gassfabrikk har i senere tid blitt omgjort til en råstilig samlingsplass for kreative hoder. Gjennom året består området av barer, restauranter og arbeidsplasser skapt av modige gründere.

Westergasfabriek julemarked Amsterdam jul fabrikk

I desember arrangerer området julemarked med boder og livemusikk. Smak på spekemat, tradisjonsbakverk fra Nederland og andre delikatesser fra alle verdenshjørner. Det jeg personlig liker spesielt godt med dette markedet er hvordan stedet fungerer som en smeltedigel for folk fra alle land og bakgrunner. Sist jeg var tilstede kunne vi eksempelvis smake på italiensk og libanesisk mat. Kjempegodt!

Sissy Boy julemarked

Har de siste årene blitt et av byens mest populære julemarkeder. Startet av klesbutikken med samme navn, Sissy Boy. Arrangeres i midten av desember på Amstelveld-plassen, i nærheten av Rembrantplein.

Levende julemusikk og stort utvalg av hjemmelagde produkter til fine priser. Primært fokus på klær og interiør, men du finner også innslag av kunst, smykker, blomster, keramikk og ting for barn.

Mellom slagene følger det nesten et obligatorisk ansvar å smake på mulled wine, en engelsk versjon av gløggen. Ikke like søt, og perfekt på kalde vinterdager. Lages av rødvin, appelsin, kanel, brunt sukker og nellik. Mmmm!

Amsterdam Light Festival

lysfestivalen-amsterdam-julemarked-januar

Lysfestivalen i Amsterdam er ikke et julemarked, men snarere en festival som fokuserer på å sette farge på byen i en ellers mørk tid. Kunstnere og andre ildsjeler brukes sin egen kreativitet til å dekorere områdene rundt og ved kanalene, langs elven Amstel og på andre spesielle samlingspunkter.

Jeg anbefaler at du tar et kveldscruise langs kanalene under denne tiden for å få med deg alle de flotte lysskulpturene og lyslenkene. Rett og slett vakkert!

Festivalen varer fra starten av desember til andre halvdel av januar.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *