• Meny
  • Meny

Vondelpark i Amsterdam

Har du behov for en dose rekreasjon og avkobling fra det hete bylivet som Amsterdam kan tilby så burde du ta turen til Vondelpark. Denne enorme parken befinner seg sør-vest for bykjernen og ligger kun få minutter unna kjente attraksjoner som Van Gogh Museum, Rijks Museum og det populære skiltet I amsterdam.

Sett ovenfra har Vondelpark nærmest form som en vinflaske der flaskekorken grenser mot Stadhouderskade. Parkens totale størrelse utgjør ikke mindre enn 470 mål. Vondelpark er åpen hele året og har årlig 10 millioner besøkende.

Hva kan du gjøre i Vondelpark?

Først og fremst brukes parken for byens innbyggere og turister som trenger å slappe av, men parken har også svært gode sykkelveier, noe som er et must for Amsterdams sykkelglade befolkning. Er du av den atletiske typen så anbefales det å leie inline skates fra Vondeltuin. Aller best er det å leie rulleskøyter på fredagskveldene, da populære Friday Night Skate finner sted.

Gå heller ikke glipp av Filmmuseum som befinner seg i parkens østre ende. Filmmuseum er perfekt for deg som elsker klassiske filmer og kultfilmer. Parken kan også by på en helt enestående konsertopplevelse for deg som elsker utendørskonserter. Stikk til Openluchtteater og hør på den fantastiske akustikken.

Månedene april-september er parkens høysesong, men ta gjerne turen selv om du skulle befinne deg i Amsterdam om vinteren. Sommerstid er parken et yndet samlingssted for mennesker som gjerne samles for en picnic, utepils eller en avslappende joint.

Restauranter i Vondelpark

Er du sulten så kan du trekke inn hos en av Vondelparks restauranter. På denne listen finner du blant annet Groot Melkhuis, T Blauwe Theehuis, Vertigo, Vondeling og Vondeltuin.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *