• Meny
  • Meny

Iamsterdam-bokstavene

Du har helt sikkert sett bilder av de store bokstavene som til sammen utgjør “I amsterdam”. Selve skiltet kan minne litt om t-skjortene fra USA med teksten “I ♥ NY”, bare at du selv kan velge hva slags tegn eller følelse du vil sette mellom I og amsterdam.

”I amsterdam” er først og fremst et konsept som ble skapt av reklamebyrået KesselsKramer i hensikt å krydre byens turisme og skape blest rundt Amsterdam. Bokstavene ser du også bli brukt på flere av byens bannere, offentlige internettsider og som motto på rabattkuponger. Størrelsesmessig er bokstavene i gjennomsnitt ca to meter høye og utgjør en lengde på ca 25 meter.

Er det verdt å ta turen bort til de kjente bokstavene?

Bokstavene i seg selv vil ikke gi folk flest noen spesiell glede eller spenning, men alle attraksjonene i nærheten gjør at du burde stikke innom nærområdet. Med sin plassering på Museumsplein er du bare et steinkast unna det fantastiske Rijksmuseum, Van Gogh Museum, Diamantmuseet og Vondelpark.

Bokstavene kan riktignok gi noen fine bilder til feriealbumet, selv om det er like klisjeaktig som å ”dytte” på det skjeve tårnet i Pisa. Du vil likevel se massevis av mennesker som tar bilder ved bokstavene mens de poserer, kysser og later som de hopper over bokstavene. Det positive er at de har deilige pommes frites like i nærheten.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *