• Meny
  • Meny

Priser på uteliv og alkohol i Amsterdam

Om du vurderer en tur til Amsterdam enten for et par dager, en hel uke eller lengre perioder så skal det ikke finnes noen tvil. Du er NØDT til å besøke denne nederlandske hovedstaden! Om ikke for museene og galleriene så hvert fall for å nyte godt av Amsterdams barer, utesteder eller coffeeshops.

Om du vil besøke en av Amsterdams stampuber kan du prøve Cafe Luxenbourg. Dette er en typisk brun pub med rimelig pils og mange nederlandske stamgjester blant sitt klientell. Dra gjerne videre til Leidseplein om kvelden. Her vil du finne drøssevis med hyggelige mennesker som elsker å feste. I tidene rundt ettermiddagen og tidlig kveld kan du dessuten finne flere steder med “Happy hour”. Vanlig praksis er da å tilby to drinker for prisen av én.

Priser på uteliv i Amsterdam

Som regel slipper du alltid unna inngangspenger når du skal teste ut Amsterdams uteliv, men enkelte av de mest populære nattklubbene kan ha 10 euro i cover. For å unngå disse inngangspengene lønner det seg å besøke utestedet så tidlig som mulig.

Prisen på en halvliter i Amsterdam ligger på 50-70 kr for fatøl. En flaske pils av størrelsen 0,33 liter får du fra 40 kroner og oppover på bar. Kjøper du pilsen på butikken kan du regne med å betale rundt 15 kroner for en halvliter og 12-13 kroner for 0.33. Prisene er dyrere om du går for importert øl, sammenlignet med øl produsert i Nederland. En vinflaske på butikken får du fra 40 kroner og oppover.

På enkelte barer kan du betale inntil 60-65 kroner for en halvliter, mens du får billigere pils til rundt 25-30 kroner på lavprispubene i de billige periodene ved tidlig kveld.

Regn med å betale ca. 40 kroner for et glass med vin, og rundt 100-200 for en helflaske på et serveringssted med normalt fornuftige priser. I likhet med Norge vil steder av det finere kaliberet operere med dyrere priser.

Shots ligger på 25-30 kroner og drinker omlag 40-45 kroner per drink. Et glass med whiskey koster fra 40-55 kroner.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *