• Meny
  • Meny

Priser på uteliv og alkohol i Amsterdam

Om du vurderer en tur til Amsterdam enten for et par dager, en hel uke eller lengre perioder så skal det ikke finnes noen tvil. Du er NØDT til å besøke denne nederlandske hovedstaden! Om ikke for museene og galleriene så hvert fall for å nyte godt av Amsterdams barer, utesteder eller coffeeshops.

Om du vil besøke en av Amsterdams stampuber så kan du prøve Cafe Luxenbourg. Dette er en typisk brun pub med veldig rimelig pils og mye nederlanske stamgjester som kommer hit hver helg eller for å innta lunsjpilsen. Om kvelden er du nødt til å dra til Leidseplein. Her vil du finne drøssevis med hyggelige mennesker som elsker en fest. I tidene rundt ettermiddagen og tidlig kveld kan du dessuten finne flere steder med happy hour som tilbyr to drinker for prisen av én.

Priser på uteliv i Amsterdam

Som regel slipper du alltid unna inngangspenger når du skal teste ut Amsterdams uteliv, men enkelte av de mest populære diskotekene kan ha 10 euro i cover. For å unngå disse inngangspengene lønner det seg å besøke utestedet så tidlig som mulig.

Prisen på en halvliter i Amsterdam ligger på 35-40 kr for fatøl. En flaske pils av størrelsen 0.33 liter får du fra 25 kroner og oppover på bar. Kjøper du pilsen på butikken kan du regne med å betale rundt 15 kroner for en halvliter og 12-13 kroner for 0.33. På enkelte barer kan du betale inntil 50-60 kroner for en halvliter, mens du får billigere pils til rundt 20 kroner på lavprispubene i de billige periodene ved tidlig kveld.

For et glass med vin vil du betale fra 25 kroner per glass og fra litt over hundrelappen for en hel flaske på et sted med rimelige til normale priser. Shots ligger på 20-30 kroner og drinker ligger på 35-40 kroner per drink. Et glass med whiskey koster fra 30-50 kroner.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *