• Meny
  • Meny

Tips til gode barer i Amsterdam

Å gå på barrunde i Amsterdam kan virkelig være en annerledes opplevelse, og flere av de mest kjente barene, har et så særegent preg, at man simpelthen må besøke dem for å tro det. Et eksempel er L&B Whiskycafé, hvor man kan velge og vrake blant ikke mindre enn 1.400 forskjellige typer whisky og bourbon fra hele verden. Mer enn nok for en helaften, med andre ord.

En annen svært så annerledes og populær bar er Café Brecht, som simpelthen er en kopi av en berlinsk leilighet, overmøblert med antikke møbler fra mellomkrigstiden. Her serveres også mindre matretter som for eksempel bratwurst.

Foretrekker man å nyte en drink i rolige og historiske omgivelser bør man besøke Wynand Focking Hus fra 1679. Her er det mobilforbud, så man kan slappe av i fred og ro, uten å bli avbrutt av sidemannens høylytte telefonsnakk.

Bar med utsikt over Amsterdam

Det finnes flere riktig gamle barer i Amsterdam, og en annen en fra 1700-tallet, er Café Begique. Baren er en av de minste i Amsterdam, men ikke desto mindre populær av den grunn. Den har også rykte på seg for å være det stedet gateartister og byens discjockeyer møtes over en drink etter arbeidstid.

Er man derimot til de mer sofistikerte variantene, kan baren i toppetasjen på Okura Hotel være et besøk verdt, for ikke bare ligger den på toppen av hotellet, i 23 etasje, men prisnivået er like høyt, og det samme med servicen. Her mangler ingenting, og drinkene serveres av kelnere med hvite hansker, og ofte blandes drinken ved bordet, så man ser hva man betaler for. Typisk sted for japanske forretningsmenn og velholdte turister, men absolutt verdt å prøve, om ikke annet kun for å ha gjort det. Les også om tips til de beste utestedene i Amsterdam, samt info om priser på alkohol og fest i Amsterdam.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *