• Meny
  • Meny

Leidseplein i Amsterdam

Sør-vest i sentrum av Amsterdam ligger plassen Leidseplein som er aller mest kjent for sitt forrykende uteliv. Leidseplein er en av Amsterdams store, åpne plasser i godt selskap av Damplassen og Museumplein. I tillegg til å være et mekka for uteliv og shopping, er også plassen en av byens store knutepunkter for kollektivtransport.

Hva kan du gjøre på Leidseplein?

Leidseplein er først og fremst perfekt for deg som elsker lange netter og gode fester. Du burde prøve Comedy Café for gode stand-up opplevelser, Paradiso for å utforske spennende nykommere innen flere musikksjangre, og Club Church for den rette pubfølelsen.

Melkweg er navnet på det aller mest kjente utestedsarenaen på Leidseplein. Faktisk er ikke stedet bare et utested, men snarere et enormt lokale som deles inn i flere mindre deler som kino, teater og store rom brukt til kunstutstillinger. Melkweg blir ofte brukt som konsertarena for store internasjonale artister der det ikke er behov for enorme saler, men heller et maksimalt publikumsantall på rundt 1000 personer.

For å se mange utesteder på en kveld i kombinasjon med å stifte nye bekjentskaper så kan du melde deg på pub til pub runde som arrangeres av Ultimate Party B.V. Her betaler du en inngangspris på rundt 20 euro og får sett seks utesteder og får mer enn nok gratis drinker og shots til å bli hinsides drita.

Restauranter Leidseplein

Restaurantene og spisestedene er mange på Leidseplein og gatene i umiddelbar nærhet. Her kan du velge mellom blant annet italiensk, fransk, kinesisk og de herligste argentinske biffer. Prøv Castille for gode kjøttretter, Eat at Jo’s for billige gryteretter og Pancake Corner for store pannekaker med alt slags tilbehør. Pannekake med epler og bacon er en virkelig nederlandsk favoritt.

Om vinteren kan du leie skøyter og prøve isbanen som er oppsatt midt på Leidseplein, etterfulgt av varm kakao og en matbit fra en av de mange matbodene. Sommerstid kan du derimot mingle blant gateartister, gjøglere og dyktige musikanter og avslutte det hele med noen kjølige utepils.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *