• Meny
  • Meny

Coffee shops

Spredd utover Amsterdams bykjerne finner man flere serveringssteder som lyder navnet «coffee shops». Disse stedene serverer ikke bare kaffe, men de serverer også mindre mengder av milde narkotiske stoffer som hasj og marihuana. Aldersgrensen på coffee shopsene ligger på 18 år.

Siden 1970-tallet har coffee shopsene vært endel av Amsterdams uteliv. Serveringsstedene har ikke lov til å annonsere, men det er sjelden noen tvil når du ser stedets skiltning på hva som foregår innenfor de fire veggene. Eksport utenfor landegrensene er strengt forbudt for innehaverne. Forbudt er også salget av tyngre narkotiske stoffer, samt oppbevaring av mer enn en totalt 500 gram og salg av mer enn fem gram til hver kunde. Salg av alkohol er forbudt i coffee shopsene, det er også bruk av tobakk. Dersom kundene ønsker å blande ut cannabisen kan dette gjøres med en urteblanding som kjøpes på stedet.

Hasjkaker og hjelp til valg

Kvaliteten på varene man får kjøpt i coffee shopsene er mest sannsynlig en god del sterkere enn hva brukerne kan være vant med. Derfor blir det ofte oppfordret til måtehold, spesielt første gangen man kommer inn i en coffee shop. De ansatte er som regel veldig behjelpelige dersom man har spørsmål angående valg av produkt og mengde. Ikke sjelden blir det også servert kaker med hasj eller marihuana. Disse kakene kan ikke kontrolleres i samme grad som ved innhalering og bør derfor vises ytterligere forsiktighet.

Prisene på hasj og marihuana på serveringsstedene kan variere ganske mye med tanke på kvalitet, type og hvor coffee shopen ligger. Felles for flere coffee shops er deres avslappende atmosfære, men man finner også steder med mer rocka eller elektronisk musikk og lounge-stemning. En av de første og definitivt en av de mest kjente er The Bulldog som ble grunnlagt av Henk de Vries i De Wallen/Red Light District i 1975. Lokalet var tidligere brukt som bordell.

Åpningstider og pris

Utestedene står fritt til å bestemme sine egne åpningstider, men noen generelle retningslinjer finner man. Et stort flertall holder åpent fra 09.00 eller 10.00 om morgenen til 01.00 om kvelden. I helgene holder flere åpent til kl. 03.00.

Når det kommer til priser er det store variasjoner grunnet ulik kvalitet på produktet, men hvis jeg skal gi en tålig oversikt så vil den bli omtrent som denne:

Hasj:
1 g: 6-12 €
2 g: 8-22 €
5 g: 15-50 €

Ferdigrullede joints med hasj:
1 stk: 3-4 €
3 stk: 9-12 €
6 stk: 16-23 €

Marihuana/weed:
1 g: 8-16 €
2 g: 10-30 €
5 g: 20-70 €

Ferdigrullede joints med marihuana/weed:
1 stk: 4 €
3 stk: 8-15 €
6 stk: 19-28 €

De fleste gir kvantumsrabatt på hasj og marihuana dersom du velger å bestille 2 eller 5 gram.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *