• Meny
  • Meny

Rembrandtplein

Rembrandtplein er navnet på en stor plass som holder til sør i bykjernen av Amsterdam. I samme sjanger finner du også samlingspunktet Leidseplein og Damplassen. Tidligere var plassen brukt som en salgsplass for smør og meierivarer, men den dag i dag preges området av restauranter, kaféer og utesteder. Plassen er oppkalt etter den kjente nederlandske maleren Rembrandt Harmenszoon van Rijn. I midten av plassen vil du kunne se statuen av den mektige maleren.

Plassen er spesielt populær hos de lokale som vil ha seg en pust i bakken i grønne omgivelser, ta seg en matbit og lade batteriene til kveldens festligheter. På mange måter har området visse likhetstrekk med Olaf Ryes plass på Grünerløkka der den ligger som en grønn oase i et ellers urbant og hektisk nærområde.

Rembrandtplein har en rekke gode utesteder som vender ut mot plassen i seg selv, men det er først når du beveger deg ut i de mange stikkgatene at du finner de virkelige skattene.

Gode utesteder på Rembrandtplein: Escape, Club Rain, Studio 80, Club Smokey

Gay uteliv Amsterdam:

Homofile som reiser til Amsterdam kan glede seg over at Rembrandtplein har et flertall av gode gaybars. Da spesielt i gaten Reguliersdwars som omtales som en av Amsterdams homogater. Baren Reality kan by på god stemning og flere homofile fra flere ulike nasjoner, mens SOHO er et must dersom du vil besøke en av Amsterdams beste homsebarer.

Komme deg til Rembrandtplein:
Benytt deg av Amsterdams kollektivtrafikk og kjør med trikk til stasjonen “Rembrandtplein. Trikk nr 4, 9 og 13 kjører hit.

Tips til utesteder i Amsterdam?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *