• Meny
  • Meny

Damplassen i Amsterdam

Midt i Amsterdam sentrum ligger Damplassen ca 700 meter sør for Sentralbanestasjonen. Vest for Damplassen kommer du til de kjente kanalringene og Jordaan, mens du kommer til Red Light District og De Wallen ved å gå fem minutter i retning øst langs Damstraat. Den store gaten Damrak tar deg til sentralbanestasjonen om du følger den nordover fra Damplassen.

Damplassen ble bygget ved slutten av 1200-tallet og var i utgangspunktet en demning som skulle hindre overstrømmelser fra elven Amstel. I etterkant valgte byarkitektene å bygge ut sentrum i alle retninger fra Damplassen med bygårder, børs, rådhus og butikkområder.

Hva finner du på Damplassen?

Damplassen huser i dag mange flotte hoteller, butikker, restauranter, utesteder, Nieuwe Kirk og Amsterdam Diamond Center. Du finner også Madame Tussauds like i nærheten, samt Slottet og den nasjonale minnesmerket som ble bygget til minne om de falne fra andre verdenskrig. I den vestre enden av plassen finner du starten på Kalverstraat som er en av de beste handlegatene i Amsterdam. Damplassen blir ofte brukt som et fristed der folk slapper av med en blås eller utepils mens de ser gatemusikanter og artister i aksjon.

Da plassen er et meget sentralt punkt i Amsterdams bykjerne kan den med fordel brukes som et samlingspunkt dersom dere er en større gjeng som reiser til Amsterdam og trenger et sted dere alle enkelt kan finne. Folk med dueskrekk gjør lurt i å holde seg unna Damplassen da denne tidvis har ganske mange duer som slapper av på monumentet og vandrer langs plassens brostein.

Benytter du deg av kollektivtransport for å komme deg til Damplassen så kan du gå av på en av de tre holdeplassene som ligger like ved Damplassen.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *