• Meny
  • Meny

Kollektivtrafikk i Amsterdam

Dersom du bor i sentrum av Amsterdam er avstandene ofte ikke lenger enn at du kan komme deg rundt til fots, men du har mange muligheter om du likevel vil bruke kollektivtrafikken.

Vil du være som lokalbefolkningen kan du også benytte deg av sykkel for å komme fra A til B. Du vil garantert bli forbauset over hvor mange som faktisk bruker sykkel som fremkomstmiddel.

Trikk

trikk Amsterdam kollektivtrafikk offentlig trafikk

Trikk er et veldig effektivt transportmiddel når du skal bevege deg rundt om i sentrum av Amsterdam og til områdene sør, øst og vest for sentrum. Trikkesystemet i Amsterdam består av totalt 17 linjer. Det kollektive transportsystemet i Amsterdam opereres av selskapet GVB.

Buss

Amsterdam har et totalt 30 busslinjer som frakter deg til utkantstrøk trikkenettet ikke går til. Du har i tillegg nattbusser som går fra midnatt og til 07.00 som i hovedsak er tilknyttet Rembrandtplein, Leidseplein og Central Station.

Kanalbåter

Kanalbåt er ikke bare et sjarmerende fremkomtsmiddel, men også en utmerket måte å utforske Amsterdam og byens kanaler. Langs rutene vil du passere flere husbåter, syklister og generelt kunne suge til deg synet av de vakre bygningene og den særegne byggestilen. Du har også gratis ferger som tar deg til områdene nord for Central Station.

T-bane

tbane Amsterdam stasjon stadion transport

Dersom du skal langt utenfor sentrum kan T-banen være et gunstig alternativ, ellers bør du gå for trikken da denne har et langt større rutenettverk.

Taxi

Det å kjøre taxi i Amsterdam er en problemfri måte å komme seg rundt på, men ikke spesielt billig. Minstetaksten startet på i underkant av 6 euro, forøvrig må du betale ca 1.80 euro per kilometer. Ønsker du taxi fra Central Station og til hotellet ditt så står taxiene plassert til høyre når du kommer ut hovedinngangen.

Sykkel

sykkel sykle Amsterdam sykkelfelter transport komme seg rundt

Ting er lagt svært godt til rette for syklister i Amsterdam med lite bakker og brede sykkelfelt. Nettopp på grunn av dette er sykkel et av byens mest populære fremkomstmidler. Vil du leie sykkel i Amsterdam har du flere butikker og firmaer som leier ut fra 8 euro om dagen. Leier du for lengre perioder venter det ofte gode rabatter.

Billetter

Billettprisene for Amsterdams kollektivtransport ligger på ca. 35 kroner for en enkeltbillett med én times reisetid og 24-timers billetter til omlag 80 kroner. Du kan også kjøpe et OV-kort med chip som er et kort du fyller opp med penger og bruker til priser som ligger endel lavere enn enkeltbillettene.

Billettene kan enten kjøpes på billettkontoret ved Central Station, på T-banestasjonene eller fra billettselgeren på trikken eller bussen.

Les også hvordan du kommer deg fra flyplassen Schiphol og til Amsterdam sentrum.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *