• Meny
  • Meny

Nieuwe Kerk

Nieuwe Kerk kan oversettes til «Ny Kirke», men faktum er at kirken er over 600 år gammel, og følgelig ikke ny i det hele tatt. I årene etter byggingen av Oude Kerk opplevde Amsterdam stor befolkningsvekst. Med stadig bedre økonomi så byplanleggerne sitt snitt til å bygge en ny kirke for å dekke befolkningens behov. Nieuwe Kerk så dermed dagens lys etter godkjennelse av biskopen i Utrecht.

Kirken brukes ikke til vanlige kirketjenester, men snarere til orgelkonserter, utstillinger og begivenheter. Utstillingene gir deg et innblikk i religion, kunst, mennesker og kulturer fra hele verden. Gravlagt i kirken ligger kjente nederlandske personligheter som Jan van Speyk, kommandør Jan van Galen, admiral Michiel de Ruyter og dikteren Joost van den Vondel.

Suvernirer og bryllup

Kirken består også av kirkekafé og en suvenirbutikk som selger bøker, postkort og små kirkegjenstander. En sjelden gang brukes kirken til innvielser og brylluper, senest ved bryllupet til Willem-Alexander av Nederland og Máxima Zorreguieta.

Nieuwe Kerk ligger plassert midt i sentrum av Amsterdam, kun et steinkast fra Damplassen. Et besøk til Nieuwe Kerk kan gjerne kombineres med en tur til den eldre kirken Oude Kerk. Om du synes ett kirkebesøk er nok så anbefaler vi at du sjekker ut området Jordaan som kun ligger en kort gåtur vest for Nieuwe Kerk. Dette tidligere arbeiderstrøket er helt særegent hva gjelder arkitektur, barer og butikker.

Nieuwe Kerk tilbyr også omvisninger og gruppereservasjoner.

Kollektivtrafikk Amsterdam:
Nærmeste T-banestasjon: Dam
Busstasjon: Dam

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *