• Meny
  • Meny

Jordaan i Amsterdam

Jordaan må ikke forveksles med tannbørsteprodusenten Jordan da disse omtaler to vidt forskjellige emner. Når man snakker om Jordaan snakker man derimot om distriktet som ligger vest for bykjernen i Amsterdam og kanalen Prinsengracht. Distriktet strekker seg fra Haarlemmerplein i nord til Leidseplein i sør.

Tidligere var Jordaan et distrikt der de lavere samfunnsklassene holdt til. I dag har Jordaan blitt en av de aller mest populære og dyreste distriktene i hele Nederland. Den kjente maleren Rembrandt er også en av Jordaans tidligere beboere. Det bor i dag rundt 20.000 mennesker i Jordaan. Til sammenligning bodde det hele 80.000 mennesker i Jordan distriktet på 1600-tallet.

Arkitektur Jordaan

Om du vil reise til Amsterdam og ikke ønsker å bo i de typiske turistområdene rundt Damrak og Red Light District så burde du finne deg bosted i Jordaan. Dette distriktet kan tilby en helt fantastisk arkitektur og den virkelige autentiske følelsen av Amsterdam. Positivt er det også for deg som helst vil dra et sted for å ta del i den lokale kulturen og kjenne på stemningen hos lokalbefolkningen.

Bygningene i Jordaan kjennetegnes gjerne ved smal bredde, 3-4 etasjers høyde og de mest sjarmerende butikkene du kan tenke deg. De fleste husene i Jordaan er dessuten utstyrt med en krok som henger ut fra taket. Denne kroken gjør det praktisk mulig å frakte store møbler og andre artikler inn i bygningenes øvre etasjer.

Hva kan du gjøre i Jordaan?

Først og fremst burde du ta på deg gode sko og bare vandre rundt i Jordan for å suge til deg stemningen og alle sanseinntrykkene fra de særegne bygningene og alle de trivelige menneskene. Ellers kan også Jordaan tilby en rekke kunstgallerier og små serveringssteder som kjører sin egen stil.

Jordaan har også et stort utvalg av små vintage forretninger med bøker, husholdningsartikler og ikke minst flerfoldige perler av noen second hand butikker. Ta gjerne turen til Jordaan på en lørdag for å få med deg det største markedet med organisk mat i hele Amsterdam. Eller på mandager da loppemarkedet Noordermarkt finner sted.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *