• Meny
  • Meny

Oude Kerk

En av Amsterdams aller flotteste bygninger er den kjente kirken Oude Kerk. Kirken står plassert i området Oudekerksplein bare et par minutters gange fra Sentralbanestasjonen, Red Light District og flere andre attraksjoner i Amsterdam. Steinkirken ble bygget på starten av 1300-tallet, til ære for biskopen Saint Nicholas. Bygget er i dag et av de mest imponerende monumentene fra Middelalderen.

Med sin lange og rike historie har Oude Kerk blitt et av Amsterdams aller viktigste landemerker. Kirken har fungert som et naturlig samlingspunkt for byens innbyggere og har ofte blitt omtalt som “Amsterdams Stue”. Den kjente maleren Rembrandt hentet sin vielsesattest i Oude Kerk, mens kirken har vært tilholdssted for dyktige organister, så vel som fiskere som reparerte sine fiskegarn.

Hva kan du se i Oude Kerk?

Den dag i dag brukes kirken til en rekke formål, blant annet bryllup, konserter, events og som informasjonsskranke. Som besøkende kan du også delta på omvisning gjennom det fantastiske bygget og få innblikk i den enestående arkitekturen, gravplassene og hvordan kirken har blitt en så viktig brikke i Amsterdams historie.

Videre blir du matet med flotte visuelle inntrykk nå du ser solen og lyset skinne gjennom de svære glassmaleriene som dekker kirkens vinduer. For ikke å glemme kapellene, minnesmerkene, rommene til kirkens autoritære personer, samt benkene som er utskåret med imponerende presisjon og dekket med håndkunst. Les også om Nieuwe Kerk, en av Amsterdams øvrige og meget kjente kirker.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *