• Meny
  • Meny
Amsterdam shopping handlegate shoppinggate butikk

Shopping i Amsterdam

Ikke bare er Amsterdam en utmerket by når det gjelder uteliv og moro, men byen er også perfekt for shopping og da spesielt dersom du er interessert i antikviteter, bøker og vintage klær. Amsterdam kan tilfredsstille alle behov, om det så skulle være lokalprodusert mat eller musikk fra fjerne verdenshjørner.

I sentrum finner du den populære handlegaten Kalverstraat. Dette er en ca. 1 km lang gate proppfull av gode shoppingmuligheter og stengt for all motorisert trafikk. Vær også oppmerksom på de mange sidegatene som strekker seg ut fra hovedgatene. Her kan du finne mange gode kjøp.

Kalverstraat Kalverpassage Amsterdam shopping handlegate

Shopping i Amsterdam kan foregå i alle prisklasser. Rundt PC Hooftstraat finner du samlingen av mer eksklusive butikker som Gucci, Edgar Vos og mange shoppingmuligheter innen haute couture. For billig shopping i Amsterdam kan vi anbefale en tur til Waterlooplein-markedet. Dette er et populært utendørs marked der du kan finne gode og billige kjøp, både nytt og brukt.

Bildet nedenfor viser en typisk dag i Kalverstraat:

shopping-handlegate-amsterdam

Antikke godbiter

Strøket med navn «Spiegelkwartier» er et sted du må besøke dersom du er interessert i antikke butikker med kunst, møbler og ulike former for tidsskrifter. I tillegg til gode kjøp kan du også her besøke et av de mange kunstmuseene som ligger plassert i nærheten.

Spiegelkwartier kunst shopping antikviteter Amsterdam

Ikke uventet har fristaden Amsterdam dessuten et godt utvalg erotiske butikker, de fleste adressert omkring Red Light District eller rundt Rembrandtplein. Mange forretninger spesialiserer seg også mot homofile og lesbiske.

For shopping like før flyavgang kan du handle på den kjente butikken Food Village som ligger på flyplassen Schiphol. Det fine med denne butikken er at den holder åpent hele døgnet.

Se den videre oversikten over hva du bør kjøpe i Amsterdam.

Åpningstider i Amsterdams butikker

Som regel har butikkene åpent i følgende åpningstider:

Mandag: 11.00 – 18.00
Tirsdag, onsdag, fredag og lørdag: 10.00 – 18.00
Torsdag: 10.00 – 21.00
Søndag: 12.00 – 18.00

Som du ser åpner butikkene noe senere enn vanlig på mandager. Torsdager har butikkene utvidede åpningstider, i likhet med her hjemme.

Åpningstider på søndager varierer. Eksempelet vi har vist med 12.00 – 18.00 gjelder primært butikker langs, og i nærheten av shoppinggatene Nieuwendijk og Kalverstraat. Øvrige steder vil du ofte oppleve at kun et lite utvalg av butikkene holder åpent.

Åpningstider på helligdager:

Enkelte butikker holder åpent på helligdager, da gjerne kun for en kortere periode. Majoriteten, spesielt butikkene utenfor sentrumskjernen, holder stengt. Usikker på når helligdagene i Amsterdam finner sted? Da bør du ta en titt på denne oversikten.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *