• Meny
  • Meny

En guide til hvor man kan gjøre et kupp på billig shopping i Amsterdam

Billig shopping – klær og mote

Amsterdam er full av kjedebutikker og de samme trendy butikkene du finner over alt i Europa, og noen av de har rimelige priser eller i det minste ett eller annet salg. Den beste billige shoppingen er å finne på de to store, kjente utendørsmarkedene. Det mest sentrale er loppemarkedet på Waterlooplein, dette er åpen hver dag forruten søndag, og det er en kombinasjon av nye og brukte klær, samt andre varer, deriblant mat, bøker og antikviteter.

Det andre markedet er Albert Cuypmarkt som er litt lengre ut fra bykjernen, men like ved Heineken-bryggeriet og museet. Dette enorme markedet har faste boder og man kan finne billig mote og nesten alt annet hva man måtte ønske. Det er også mange lokale som drar på dette markedet for å shoppe alt fra billig mat til klær og sykkellåser.

For de som er ute etter et kjøpesenter er det Magna Plaza, langs Raadhuisstraat, med kjente merkevarer og kjedebutikker. Et annet kjøpesenter som er verdt å merke seg er Kalvertoren nær Red Light District. Dette er et treetasjes kjøpesenter midt i byen der man kan shoppe i nederlendernes favorittbutikk for klær – Hema.

De Bijenkorf er et av de mest populære og eldste kjøpesentrene i Amsterdam. Her er det mange butikker å velge mellom med alt fra klær til damer, herrer og barn, sminke og sko til leker, musikk og bøker. Dett er et mer lukseriøst kjøpesenter og kan derfor bli møtt av litt stivere priser, men man kan også gjøre et godt kupp på salg. De Bijenkorf ligger 10 minutters gåavstand fra sentralstasjonen i Dam gate 1.

Europas store elektronikk-og teknologikjeder

Har du glemt kamera, eller kanskje trenger du et nytt, så er Saturn stedet, butikken er like ved cruiseterminalen. Som en av Europas største elektronikkjeder har de det meste av tilbehør og nyheter innen teknologi og elektronikk. Ved sentralstasjonen finner man også Media Markt som den aller største kjeden i Europa for billig elektronikk. Her kan man få kjøpt det meste fra kjøkkenutstyr og hvitevarer og andre husartikler til forskjellige gadgets og andre tekniske hjelpemidler som for eksempel treningsarmbånd, tilbehør til mobiltelefon og kamera, samt mye, mye mer. Dette er de store utsalgene, men det er også spesialforretninger i byen som har sine nisjer innen for eksempel foto, mobiltelefoner og annet.

Lokale alkoholutsalg i Amsterdam sentrum

I supermarkedene kan man bare kjøpe øl og vin opp til 13 % alkohol. Sterkere vin, brennevin og spirit må man kjøpe på et lisensiert utsalgssted. Rundt i sentrum er det flere utsalgssteder med forskjellig utvalg. Absint kan man også kjøpe, men pass på regler med tanke på import av alkoholvarer til Norge. Blant alkoholutsalgsteder nevnes De Bierkoning i Paleisstraat som spesialiserer seg på øl med over 1100 ølsorter fra Europa og USA, De Ware Jacob i Herenstraat med har best utvalg i whiskey og Gall & Gall som er en kjede alkoholbutikker med utsalg i sentrum i Nieuwezijds Voorburgwal.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *