• Meny
  • Meny

Shoppingtips for Amsterdam

Skal man til Amsterdam, enten for et kortere eller lengre opphold, bør man bestemt sette av minst en dag, gjerne to, hvor man simpelthen ikke gjør annet enn å gå i butikker for å se på det rikholdige tilbudet man finner i byen. Det kan være vanskelig å unngå å la seg friste til å kjøpe noe, og enda vanskeligere å finne ut av presis hvor man skal gå, for å finne de beste tilbudene.

Et av de mest kjente handlestrøkene i Amsterdam er De 9 Straatjes, eller De 9 Gater, et historisk område, hvor man finner stort sett alt mulig rart, fra vintagebutikker til retro- og moderne tøyforretninger, og fra nips og tilbehør til ost og vin. Alt finnes på disse gatene, eller i det minste i de små smugene rundt.

Jeans i Amsterdam

Spesielt interessant er kanskje jeansbutikken “Tenue de Nîmes” som ligger i gangavstand fra De 9 Gater, da dette er en butikk som utelukkende baserer seg på jeans og jeansprodukter. Det er hit man går hvis man trenger en jeans av helt spesielle former, eller man trenger et par matchende solbriller(!), eller leter etter et helt spesielt vaskepulver til, ja nettopp, jeans.

En annen morsom butikk man simpelthen bare må innom er “Scotch & Soda”, som tilbyr kundene mengder av tøy og tilbehør, som er svært annerledes, uten egentlig å overdrive. Vel, i “Amsterdamsk” målestokk, i det minste. Som en gimmick i denne butikken er ekspeditørene utstyrt med walkie-talkier de bruker til å kalle opp lageret for å få ut de varene de trenger, og så kommer det ut gjennom et hull i veggen. Meningsløst, men ganske artig likevel.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *