• Meny
  • Meny

Amsterdams flyplass Schiphol

Omkring 15 kilometer utenfor sentrum av Amsterdam finner du flyplassen Schiphol som er den nederlandske hovedstadens flyplass. Flyplassen bærer flyplasskoden AMS. Flyplassen ligger 400 km unna Paris sin flyplass Charles De Gaulle og 590 km unna Oslo.

Flyplassen består av en hovedbygning som går over tre etasjer, samt tre store avreisehaller. Antall rullebaner strekker seg til totalt fem stk.

Schiphols flyselskaper

Schiphol huser ca 100 ulike flyselskaper med flygninger til mer enn 200 forskjellige byer spredt omkring i verden. KLM er det flyselskapet som står for den største delen av trafikken på Schiphol, noe som gir mening grunnet deres nederlandske opphav. Grunnet høye landingsavgifter og stor trafikk har flere lavprisselskaper besluttet å flytte sine landinger til blant annet Eindhoven flyplass som ligger halvannen times biltur fra Amsterdam.

For å gjøre innsjekkingen raskere og mer effektiv er flyplassen utstyrt med innsjekkingsautomater. Deretter følger bagasjeinnlevering og sikkerhetskontroll.

Som en kuriositet kan det nevnes at faktisk hele Schiphol ligger under havoverflaten og går for å være en av de laveste kommersielle flyplassene i verden.

Generelt anbefales det at du ankommer Schiphol to timer før avgangstid dersom du skal fly fra Schiphol til europeiske destinasjoner og tre timer før avgang dersom du skal til andre kontinenter enn Europa.

Hva kan du gjøre på flyplassen?

For å korte ned ventetiden til flyavgang har du en rekke muligheter både før og etter sikkerhetskontrollen. Før du gå gjennom sikkerhetskontrollen kan du eksempelvis trene eller nyte en god massasje og pleie på flyplassens fitnessenter. Ta gjerne også en tur opp på balkongen som gir deg flott utsikt dersom du vil se flyene ta av og lande. Populært er også flyplassens pakke til par som ønsker å gifte seg for deretter å reise avgårde på bryllupsreise.

Etter sikkerhetskontrollen har du et hav av muligheter innen shopping, enten du ser etter klær, alkohol eller smykker. Ikke bare er shopping et alternativ, men du kan også gamble på flyplassens casino eller nyte en avslappende massasje gitt av en av de hyggelige ansatte.

Les også hvordan du kommer deg fra flyplassen og til Amsterdam sentrum.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *