• Meny
  • Meny

Marked i Amsterdam

Amsterdam har drøssevis av spennende shoppingmuligheter utover det du finner i hovedgatene i sentrum som Damrak og Kalverstraat. I likhet med Paris, så har også Amsterdam en rekke livlige markeder som selger alt fra second hand klesplagg til de deiligste, hollandske oster. Artikkelbildet stammer fra Albert Cuyp market, kanskje Amsterdams aller mest kjente marked.

Kulturen for det markedshandling blant Amsterdams lokalbefolkning strekker seg tilbake til 1780-tallet. Siden den gang har markedene fått god grobunn, og man har i dag 12 markeder som er åpent daglig, 15 markeder som er åpent en eller to dager i uka og atskillige andre markeder som holder åpent kun en liten periode i året.

Amsterdams markeder finnes i alle størrelser og alle har sitt eget særpreg og utvalg. Pruting er ikke vanlig praksis, men dersom du drar til loppemarkeded Waterlooplein kan du likevel trene på denne kunsten. Waterlooplein har oppe mandag til lørdag fra 09.00 – 17.30 og har alt mellom himmel og jord. Likevel er markedet spesielt god på klær innen second hand. Nedenfor følger noen av de beste markedene i Amsterdam.

Albert Cuypmarkt

Kanskje Amsterdams aller mest populære marked, og det med god grunn. Albert Cuyp market er spesielt dyktig på grønnsaker, ferske urter og krydder, sjømat og drikke. Likefullt har markedet et stort utvalg blomster, klær, verktøy og interiørartikler til hjemmet. Åpningstid er mandag til lørdag i tidsrommet 09.30 – 17.00. Albert Cuyp ligger ca 2 km sør for sentrum og du kommer dit ved å ta trikk nr 16, 20, 24 eller 25.

Marqt

Dette er så nært ”Bondens marked” du kan komme i Amsterdam. Marqt – farmers market holder til i en svær mursteinsbygning og har lokalprodusert mat som satsningsområde. Her vil du finne fersk fisk og skalldyr, nederlandske oster og lokale grønnsaker. Stedets bakere sørger for å sette nye deiger fire ganger om dagen for å sørge for det aller ferskeste brødet i Amsterdam. Åpningstid hos Marqt er mandag til lørdag fra 08.00 – 21.00. Marqt holder til like ved Leidseplein og nås med bruk av trikk nr 1, 2, 5, 7 og 10.

Westerstraat market

Dette er markedet som tiltrekker seg butikker som har gått konkurs og som ønsker å selge restene av lageret sitt. På grunn av dette vil du ofte finne svært gode kjøp innen klær og sko (ofte også svært kjente designermerker) på Westerstraat market. Du burde også dra til dette markedet om du er ute etter luksusstoffer som silke til svært reduserte priser. Westerstraat market har kun oppe på mandager fra 09.00 – 13.00. Markedet holder til i Jordaan og trikk nr 3 og 10 tar deg hit.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *