• Meny
  • Meny

Tips til gode butikker med vintageklær

Besøker man Amsterdam, er det en del ting man ikke kan unngå å legge merke til, ihvertfall hvis man besøker byen som turist. Det ene er den avslappende holdningen som dominerer byen, det andre at de fleste sykler dit de skal, og det tredje er at alle er så forskjellig påkledd. Noe som gir et godt grunnlag for eksistensen av vintagebutikker, som det finnes en hel rekke av, og hvor man virkelig kan gjøre noen gode funn hvis man tar seg den tiden det tar å lete gjennom vareutvalget.

En av de mest tradisjonelle vintagebutikkene i Amsterdam er butikken “Episode”, hvor vareutvalget hovedsaklig består av retroprodukter, og man kan finne alt mulig fra pumps til støvler, alminnelig tøy og lærklær til forskjellig tilbehør der, fra både 1970, 1980 og 1990 tallet.

Godbiter fra Hollywood

Vintagebutikken “Lady Day” er hakket mer eksklusiv, og er oppkalt etter den kjente jazzsangerinnen Billie Holiday, som også ble kalt Lady Day blant vennene sine. Denne butikken finner man i et av Amsterdams travleste handlestrøk, De 9 Straatjes, De 9 Gater, og inneholder alt fra skreddersydd designertøy til kortermede retrotrøyer og unike moteklær, spesielt laget til et eller annet moteshow en gang i tiden. Butikken inneholder tøy til både kvinner og menn.

For de virkelig sofistikerte kan et besøk hos “Laura Dols” varmt anbefales, og det er her man finner vintagekjoler i alle sjangre. Enten man skal til ball eller galla, finner man alt man trenger her. Mye av tøyet er importert fra Hollywood, og man kan finne virkelige godbiter helt tilbake fra 1920-årene. Har også barnetøy. Les for øvrig mer om shopping og butikker i Amsterdam.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *