• Meny
  • Meny

Fakta om Amsterdam

Amsterdam er på mange måter en svært spennende by å være i, og passer perfekt til alt fra de langvarige familieferiene, til kortere opphold på egenhånd. Hit kommer det turister fra hele verden for å nyte atmosfæren og kjenne byen på pulsen, og døgnet rundt er det mengder av ting å finne på.

Faktisk er Amsterdam så populær blant turister, at turistindustrien alene utgjør rundt 50.000 fulltidsstillinger, og byen er en av verdens mest tilgjengelige. Enten man kommer med fly, båt eller tog, kan man alltid komme til Amsterdam. Byens lufthavn, Schiphol, har forbindelse med ikke mindre enn 260 byer verden over, det ankommer daglig 40 internasjonale tog fra hele europa, og ikke mindre enn 1.000 cruiseskip og mindre turistbåter legger til i byen hvert år.

En liste med nyttige fakta om Amsterdam:

Hovedspråk:

Nederlandsk

Valuta:

Euro ( € )

Nødnummer:

Politi: 112
Sykebil/ambulanse: 112
Brann: 112

Trenger du vaksine?

Nei, du trenger ingen spesielle vaksiner ved reise til Amsterdam.

Landskode/telefonkode:

+31

Ringe fra Norge til Amsterdam/Nederland:

Hvordan ringer du fra Norge til Nederland? Ved å bruke følgende oppskrift:

00 + 31 + lokalt nummer. Du finner mer om dette hos Callingcountrycodes.com.

bilde-fakta-om-amsterdam

Hvor mye skal du tipse:

På restaurant (ved god service): 10 %
På bar: Rund opp til nærmeste euro. Tipsing i bar er ikke et must.

Høyeste bygning i Amsterdam:

Rembrandt-tårnet (150 meter)

Tidsforskjell Norge og Amsterdam:

Både Norge og Nederland ligger i tidssone UTC +1 (Sentraleuropeisk tid). Du skal altså ikke stille klokken når du reiser til Amsterdam.

Kollektivtransport:

Trikk, T-bane, buss, tog og ferge

Styreform:

Konstitusjonelt monarki

Trenger du visum?

Nei, du trenger ikke visum ved reise til Amsterdam og Nederland

Hva er Amsterdam kjent for?

Nå er det imidlertid ikke bare alle de besøkende turistene som gir byen sitt internasjonale preg, den er også kåret som verdens mest kosmopolitiske by, og inneholdt i 2007 beboere fra ikke mindre enn 177 forskjellige nasjonaliteter.

Noen av Amsterdams mest besøkte severdigheter er Rijksmuseum, Van Gogh Museum, Stedelijk Museum, Artis Zoo og Anne Frank museet. Ellers er en rundtur på kanalene obligatorisk, og man har mer enn 100 kilometer å boltre seg på.

Amsterdam har vært vertsland for sommer OL, i 1928, fotballaget Ajax spiller hjemmekampene sine her, og flere av verdens beste skøyteløpere kommer herfra. Et av europas beste baseballag, Amsterdam Pirates, kommer herfra, og den tidligere verdensmesteren i mellomvekt proffboksing er fra Amsterdam.

Byen er rundt 200 kvadratkilometer stor, og har en befolkning på rundt 2 millioner i det hele, hvorav rundt halvparten bor i sentrum. Les også om Amsterdams elektriske spenning.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *