• Meny
  • Meny

Aldersgrenser og åpningstider for utelivet i Amsterdam

Gratulerer, det at du nå vurderer eller kanskje allerede har bestilt en tur til Amsterdam kommer du aldri til å angre på! Jeg kan love deg en tur fylt av spenning og gode opplevelser. Så hvordan er det så rundt regler når det gjelder aldersgrenser, klesstil og så videre?

Generelt kan man si at restriksjoner rundt klesstil på utestedene i Amsterdam er særdeles avslappet. Jeans og sneakers fungerer helt fint for den store majoriteten av utesteder så lenge du oppfører deg, viser respekt og ikke er overstadig beruset. Slaskete bekledning og store grupper med gutter/menn kan på enkelte steder føre til at du ikke kommer inn.

Aldersgrense på puber og utesteder

De fleste utestedene opererer med 18 års aldersgrense. Enkelte steder og arrangementer har 21 års aldersgrense.

Inngangspenger

En stor andel utesteder krever at du betaler inngangspenger før du kommer inn. Det finnes fortsatt en god andel uten disse retningslinjene, men vær beredt på å måtte betale. Som regel varierer dette fra 5 € til 20 € hos de mest eksklusive stedene.

Ofte vil det være billigere jo tidligere du kommer. Flere steder opererer med rabatt dersom du ankommer før 23.00.

Åpningstider for utestedene i Amsterdam

Generelt gjelder disse åpningstidene:
Barer og utesteder: Stenger kl. 01.00 i ukedagene, og 03.00 i helgene
Diskoteker: Stenger kl. 03.00 i ukedagene, og 04.00 i helgene
Nattkaféer: Stenger kl. 04.00 i ukedagene, og 05.00 i helgene

Merk at dette er å regne som generelle stengetider. Er det et spesielt utested du ønsker å besøke vil jeg anbefale å dobbeltsjekke åpningstidene på forhånd.

Aldersgrenser på kjøp av alkohol

Tidligere hadde man en aldersgrense på 16 år ved kjøp av alkohol under 15%. Den ble senere økt til 18 år. Du må nå altså være 18 år for å kjøpe øl, vin og sprit i Nederland. Det sies dog at håndhevelsen av disse reglene fungerer litt ulikt i praksis. Jeg har lest at flere mindre kiosker og barer kan være noe slappere med å følge reglene, mens butikker og nattklubber gjerne er strikte med å gjøre slik myndighetene har pålagt dem. Hvorvidt dette gjelder i praksis kan jeg ikke gi noe godt svar på.

Aldersgrense for coffee shops

Så godt som alle coffee shops i Amsterdam har en aldersgrense på 18 år. Dette er også aldersgrensen for kjøp av cannabis. Tidligere ble det fremmet et forslag om å forby salg av cannabis til turister, men det er ikke tilfellet i dag. Nå har alle over 18, både turister og lokale innbyggere, lov til å både besøke og handle.

Åpningstider for coffee shops:
Disse åpner gjerne kl 09.00 eller 10.00 om morgenen og holder åpent til 01.00 om natten. Flere coffee shops har åpent til 03.00 i helgene.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *