• Meny
 • Meny
Amsterdam smittevennlig tur til Amsterdam Nederland corona

Tips for en Covid-vennlig reise til Amsterdam

Amsterdam er en nydelig storby, og et yndig reisemål for mange nordmenn. Å sørge for en Covid-vennlig reise i disse tider, kan være utfordrende. Derfor har vi samlet de beste tipsene for en trygg reise til den vakre og fargerike byen. 

Nå er det viktigere enn noen gang at du planlegger ferien din før du reiser. Du bør ha en reserveløsning for attraksjoner du har forhåndsbooket omvisning for, og du bør sørge for at forsikringene dine er i orden dersom du blir syk under reisen.

Slik planlegger du en smittevennlig tur til Amsterdam

Pandemien som begynte i 2019, har ført med seg ulike forbehold og restriksjoner i vår nye hverdag. Heldigvis har vi fått på plass mye i samfunnet vårt som tilsier at vi kan leve tilnærmet normalt igjen. Men det er fortsatt slik at du bør planlegge reisen din og kjenne til de ulike utfordringene du kan møte på. 

Her finner du våre beste tips til hvordan du kan planlegge en Covid-vennlig tur til Amsterdam:

Amsterdam selvtest hurtigtest
 • Sjekk ut Norges restriksjoner for reiser til utlandet før du reiser. Må du være fullvaksinert før du reiser? Må du i karantene når du kommer hjem igjen? Og må du teste deg når du lander i Norge igjen?
 • Sjekk ut Nederlands restriksjoner for tilreisende fra Norge. Norge er en del av  EU/Schengen-regionen, så det er disse restriksjonene du må lese deg opp på før du reiser til Amsterdam. 
 • Søk opp nærmeste teststed for hotellet du skal oppholde deg på under ferien din. Så dersom du skulle få symptomer på sykdom vet du raskt hvor du skal gå for å teste deg.
 • Ta med deg en eller flere hurtigtester. Dersom du er redd for at du selv eller andre kan være smittet, så er det alltid en fordel å ha hurtigtester tilgjengelig. Derfor kan det være lurt å ta med dette på reisen din.
 • Av smittevernutstyr bør du alltid ha ansiktsmaske og hånddesinfeksjon med deg når du skal ut på reise.

Disse tipsene bør du gå gjennom et par måneder før avreise, slik at du har pakket med deg alt av nødvendig utstyr. Og et par uker før avreise bør du også ta en ekstra sjekk om det har dukket opp nye betingelser fra landets lokale myndigheter.

Her følger informasjon som kan være greit å vite for en trygg ferie i Amsterdam:

Schiphol flyplass Amsterdam covid

Ved ankomst på flyplassen Schiphol: 

I 2021 måtte alle passasjerer som reiste fra, til eller via Schiphol lufthavn fylle ut en helseerklæring. Dersom dette fortsatt er et krav fra nederlandske myndigheter når du skal reise, så kan det være greit å vite at erklæringen blir automatisk utfylt ved innsjekking. Og du trenger ikke ta med deg noen papirkopi av helseerklæringen. Sjekk her for de siste oppdateringene om Covid-19 på Schiphol.

Det er ikke sikkert du kommer ombord i flyet uten ansiktsmaske:

En god stund har det vært pålagt å bruke ansiktsmaske på flyturen. Og dersom dette blir pålagt når du skal ut å reise vil det ikke hjelpe å si at du er vaksinert eller nylig har testet negativt for COVID-19. Om du må bruke munnbind på flyplassen er forskjellig fra land til land. Husk å sjekk de lokale reglene på flyplassene på forhånd.

På flyplassen kan det være egne Covid-tiltak

Vær oppmerksom på at det kan ta lengre tid å komme seg til gate på grunn av ekstra grundige kontroller. Derfor kan det være lurt å ankomme flyplassen minst 3 timer før planlagt avgang.

Dersom du er usikker på tiltakene på flyplassen

Om du er usikker på hvilke tiltak som gjelder på Schiphol når du skal reise hjem igjen til Norge, så kan du alltids spørre bakkepersonell. Du må til enhver tid følge instruksjonene fra bakke- og flypersonell, da det enkelte ganger kan være utfordrende å kjenne til restriksjonene. For eksempel vil det kanskje være en bestemmelse om å opprettholde sosial avstand. Så sørg for at du følger med på beskjedene som blir gitt.

Flotte parker du kan besøke for en trygg Amsterdam-ferie

Når du endelig har kommet deg trygt på plass på hotellet eller i leiligheten du skal bo i, så kan du komme skikkelig i gang med ferien din. Om du ikke har lagt mange planer for ferien din, så har vi samlet opp en flott liste over nydelige, eventyrrike og fredelige parker du bør besøke i Amsterdam. 

Enten du ønsker å komme i form, la barna løpe fritt rundt, eller du bare ønsker å sitte og slappe av i solen, tilbyr Amsterdams parker et overraskende utvalg av idylliske steder å oppholde seg. Alle parkene har hver sin unike sjarm og historie. 

Amstelpark

Amstelpark i Amsterdam

Amstelpark ligger langs bredden av elven Amstel, og er et stort grøntområde dekket av fortryllende trær. Parken ble etablert i 1972 og er en av de to mest populære parkene i hele Amsterdam. I den sørlige enden finner du den praktfulle Riekermolen (Rieker-vindmøllen) fra 1636. Og rett bak vindmøllen ser du et lite bronsemonument av Rembrandt. Innenfor eiendommen finner du også et drivhus, rosehage og til og med en japansk hage. Det er et populært sted for familier som har alternativer som minigolf, lek i en flott labyrint, et lite tog og en sammenleggbar hage. Det ryktes også at parken er både ren og ryddig.

Dette kan du se i Amstelpark:

 • Besøk rhododendron-dalen med 139 varianter av planten blomstrer. I tillegg finner du rundt 8000 busker hvorav noen av dem er så høye som 4 meter.
 • Se det belgiske klosteret og rosehagen.
 • Opplev Monument Rozenoord, et rørende minnesmerke over mennene som ble henrettet på slutten av andre verdenskrig av de tyske styrkene.

Amsterdamse Bos (Amsterdam-skogen)

Amsterdamse Bos er byens største park. Du kan gå inn i parken fra flere retninger, men når du går gjennom hovedinngangen, vil du se to store bunkers-lignende konstruksjoner på begge sider av veien. Bygningen til høyre er en fin, stor kafé med en enorm terrasse som er flott å sitte på om sommeren. Bygningen til venstre er et besøkssenter som har resepsjon og en suvenirbutikk i tillegg til en permanent utstilling som forteller parkens historie. 

I denne parken vil du finne en rekke attraksjoner på det store, åpne området. Blant disse er Bosbaan, en robane som har vært vertskap for verdensmesterskapet i roing. Du får også tilgang på flere dammer som du kan bade i, et friluftsteater og camping-fasiliteter. Og om våren har også parken en fantastisk skog med eventyrlige kirsebærblomstrer. Det kan også hende at du får øye på noen naturister hvis du drar i nærheten av De Zonneweide.

Dette kan du se i Amsterdamse Bos:

 • Observere roere ro på Bosbaan.
 • Besøke geitegården. På Geitenboerderij Ridammerhoeve kan barna klappe geiter, og du kan smake på noen enkle, hjemmelagde retter i restauranten.
 • Se kunstverk av Tom Claassen, Serge Verhuegen og andre kunstnere.
 • Stig ombord på en historisk trikk så du kan nyte parkens grønne kantlinje på langs.

Beatrixpark

Beatrixpark er oppkalt etter den høyt elskede dronning Beatrix, og ligger bak RAI kongress-senter sør i byen. Parken var opprinnelig utformet av landskapsarkitekten Jakoba Mulder, og kalt Diepenbrockpark, men etter andre verdenskrig ble den redesignet med en mer moderne stil. Og da ble også parken omdøpt til Beatrixpark. Spor etter den opprinnelige parken fra 1936 finnes i den eldste delen, som har beholdt sin opprinnelige romantiske karakter påvirket av engelske parker. Denne delen av Beatrixparken har en liten innsjø og åpent landskap og har fått status som minnesmerke i byen i 2005. Lokalbefolkningen beskriver parken som en ren, pen og rolig bypark.

Dette kan du se i Beatrixpark:

 • Små paviljonger i hele parken er det som er igjen etter Floriade-utstillingen fra 1972
 • Besøk De Artsenijhof, en medisinsk urtehage på østsiden av parken
 • Bestill bord på Restaurant As som benytter lokalene for et tidligere kapell. Her kan du smake på deres middelhavsinspirerte retter. 

Erasmusparken

Denne lille parken er oppkalt etter den nederlandske humanisten Desiderius Erasmus, og er en liten juvel på Amsterdams vestside. I en by med mange kjente parker fremstår Erasmusparken som en relativt undervurdert liten park som gir et godt pusterom fra det hektiske bylivet i Amsterdam. Hoveddelen av parken er i hovedsak en øy og har grønne områder med flere hager og en kafé. Det er også et populært område for den treningsglade delen av befolkningen.

Dette kan du se i Erasmuspark:

 • Besøk Miracle Garden, en kreasjon dekket av unike blomster og skap av den nederlandske kunstneren Elspeth Diederix.
 • Se en rekke kunstverk, inkludert en stor marmorbjørn av Simona Vergana

Besøk Covid-vennlige attraksjoner i Amsterdam

Den nederlandske hovedstaden bugner over av muligheter for den eventyrlystne og matglade. Men det er også en by som har mye å tilby du som elsker historie, kultur eller bare nyter severdigheter. 

Nå som landet er gjenåpnet har du tilgang på museer, restauranter, barer og cafeer igjen. Det betyr også at det er en overflod av aktiviteter du trygt kan nyte i Amsterdam, enten du skal oppholde deg utendørs eller innendørs. Men husk alltid å sjekke de siste oppdateringene før du drar ut døren. Her finner du våre tips over severdigheter og andre arenaer du bør besøke i Amsterdam; alt fra klassiske rockekonserter til kabaretshow og dansefester.

Opplev Amsterdams gatekunst

Foruten Amsterdams berømte, moderne og verdensberømte museer, skyter graffiti- og gatekunsten stadig fart. Under en spasertur gjennom et av byens karakterfylte nabolag som NDSM-bryggen, Zuidoost og Nieuw-West, finner du skulpturer, veggmalerier, og sære attraksjoner som vil åpne blikket ditt. Som en oppvarming anbefaler vi at du besøker STRAAT Museum som er et kolossalt innendørs museum dedikert utelukkende til gatekunst og graffiti.

La deg rive med på en av Amsterdams festivaler

Amsterdams kulturelle agenda har alltid mange kulturfestivaler på plakaten. I vintermånedene kan du oppleve byens historiske vannveier gløde av hundrevis av lysinstallasjoner under den fantastiske Amsterdam Light Festival. Eller du kan bli en del av Amsterdam Dance Event som er en elektronisk musikkkonferanse og dansefestival spredt over hundrevis av fabelaktige klubber og arenaer over hele byen.

Nyt Amsterdams delikatesser på Michelin-restaurant

I hvert nabolag i storbyen finner du restauranter og spisesteder som serverer alle type retter. Fra Michelin-stjernede tavernaer til mer særegne matopplevelser. For eksempel kan du velge å spise fransk tradisjonell mat i kombinasjon med asiatiske smaker hos Lars Amsterdam. Eller du kan velge å gå for en kreativ rett hos Daalder som serverer deilig mat i en avslappet atmosfære. Alternativt kan du velge å bestille maten fra en av de mange restaurantene som tilbyr hjemlevering.

Opplev nederlandsk kultur på en uformell bruin kafé*

Om du vil ha en smak av autentisk nederlandsk kultur må du ikke gå glipp av et besøk på en tradisjonell nederlandsk pub kjent som en bruin kafé (brun bar). Disse lokale barene er en viktig del av Amsterdams kulturhistorie og er favorittstedene til et par fargerike lokale personligheter. De er også et flott sted å smake på hjemmedyrkede delikatesser som jenever** sammen med et større utvalg av stekt barsnacks.

*bruin kafé = uformell bar med britisk stil og klientell, og med en historisk betydning

**jenever = også kjent som genever. Nederlandsk gin produsert i Nederland

Gå gatelangs og oppdag Amsterdams skjulte historier

Uansett årstid er Amsterdam en svært kompakt by og veldig lett å utforske til fots. Om du vet hvor du skal gå vil du definitivt oppleve flere av byens beste severdigheter, attraksjoner og opplevelser på kort tid. Ved å gå gatelangs i Amsterdam kan du se og oppleve LHBTQ+-historie til hjertevarmende historier om byens berømte innbyggere.

Se vindmøllene i Zaanse Schans

I tillegg til tresko og tulipaner vil du oppdage at vindmøller også er noe man forbinder med Nederland. Og vindmøller kommer du til å observere overalt i Amsterdam-området. Om du tar deg en sykkeltur til Zaanse Schans, vil du komme til en utendørspark hvor du kan se en samling sjarmerende vindmøller langs elvebredden.

Les også: Anbefalte områder i Amsterdam – her bør du bo

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *