• Meny
  • Meny

Spisekjeden FEBO

Amsterdam er ikke bare kjent for sitt utvalg av pannekakehus, men også sin egen kjede av små spisesteder kalt FEBO. Kjeden har 22 utsalgssteder bare i Amsterdam.

Det spesielle med FEBO i seg selv er forsåvidt ikke maten de serverer, men måten den blir solgt og «servert» på. Maten selges nemlig fra luker der du putter på penger i et myntinntak og så kan åpne luken for å hente din mat. Det hele blir som en videreføring av de kjente snackautomatene.

Av ulike typer mat finner du eksempelvis hamburgere, pommes frites, kyllingvinger, milkshake, slush, iskrem og ulike former for innbakte og friterte «croquette»

Elsket og forhatt

Det sies at det bare er turistene som er kunder hos FEBO, men lokalbefolkningen har en tendens til komme på kundelisten, spesielt på nattestid. Serveringsstedets skilt er preget av sterke farger i gul, rød og grønn og bør ikke være for vanskelig å få øye på, selv etter mange pils.

Maten hos FEBO er kanskje ikke verken gastronomisk nytelse eller nederlandsk tradisjonsmat, men den føyer seg på listen over Amsterdams attraksjoner som det kan være morsomt å prøve. Prisen for en av rettene ligger på mellom 10 og 25 kroner.

Enkelte av forretningene har åpent nattestid, men som regel åpner serveringsstedene rundt 09.00-10.00 og holder oppe til ca 20.00 – 23.00.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *