• Meny
  • Meny

Restauranter og spisesteder

Etter en lang dag med attraksjonsbesøk og ville shoppingrunder er det helt elementært med rikelige mengder næring. Da er det godt å vite at Amsterdam har akkurat det du måtte ønske, enten det er thaimat, tyrkisk, argentinsk eller lokale spesialiteter. Med sine over 1000 restauranter skal det hvert fall ikke stå på utvalget og variasjonene!

Restauranter med fokus på det nederlandske kjøkken

Til tross for Amsterdams internasjonale innflytelse og mangfold når det gjelder restauranter, har du også en rekke spisesteder som ikke rokker ved den klassiske stilen og de rustikke tradisjonene. Nederlandsk tradisjonsmat kjennetegnes gjerne ved å være simpel, smaksrik og mettet med kjøtt og poteter.

Restaurant Moeders er blant spisestedene som kjører klassisk nederlandsk til det fulle, noe du ser gjennom deres uformelle innredning, trivelige atmosfære og ikke minst på spisekartet. Prøv eksempelvis “Suddervlees”, smaksrik oksegryte med kokte poteter og rødkål. Eller hva med en “Stamppot”, en vanvittig klassisk rett i Nederland som består av grønnsak- og potetstappe som serveres med kjøttboller, pølser og bacon. Eventuelt kan du besøke restaurant Haesje Claes som har høstet mye god kritikk for sin ertesuppe og stekte fiskeretter. Kjøttelskere burde dra til Café Loetje, et spisested kjent for sine biffer med pommes frites.

Amsterdams finere restauranter

Lokalisert på toppen av Okura Hotell ligger Ciel Bleu, en fine-dining restaurant spesielt beryktet for sine store vinduer, spektakulære utsikt og to stjerner i Michelin-guiden. Menyen fokuserer på årets sesonger, da gjerne med eksklusive råvarer som piggvar, øster, hummer, due og lam. Priser fra 800-900 kroner for 4 retter.

Ved Amsterdams havnebasseng Oosterdok finner du gourmetrestauranten &Samhoud Places. Restauranten drives av den Israel-fødte stjernekokken Moshik Roth, en av Nederlands fremste eksperter innen den molekulære kokekunsten. Det å innta et måltid hos &Samhoud Places er mer enn en tilfredsstillelse av tunge og gane. Det er et visuelt, vakkert spill i farger, teksturer, kontraster og følelse. På menyen finner du eksempelvis sjøkreps, Oscietra-kaviar, andelever og trøfler. Ved en slik anledning passer det godt med et glass Dom Pérignon, en champagne du garantert finner på vinkartet. Priser fra 500 kroner for en toretters lunsjmeny, og 1200 kroner for seksretters middagsmeny.

Stengetid

Normalt stenger restaurantene rundt 22.00, med mindre spisestedet går over til gastropub og kutter menyen til simple, men smaksrike retter som går godt sammen med vin og øl. Eventuelt kan du besøke de nattåpne kebabstedene, eller FEBO, et helt særegent spisekonsept der du putter penger på et varmeskap, åpner døra og henter deg en nystekt burger.

Se også tips til hva du burde spise i Amsterdam.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *