• Meny
  • Meny
Mest populære restauranter Amsterdam

De mest populære restaurantene i Amsterdam

Amsterdam er en by som ikke er redd for å by på seg selv. Full av severdigheter, morsomme og spennende ting man kan se og gjøre, og ikke minst en lang rekke interessante spisesteder i alle varianter – med et minst like variert utvalg av retter på menyen. Her finnes noe for alle smaker og prisklasser, men dyrt behøver ikke nødvendigvis å være best. Alt avhenger av hva man liker og ønsker seg, for å spise i Amsterdam er mer enn bare maten, det er en opplevelse.

Et av disse stedene som virkelig gjør denne påstanden til rette er Ivy & Bros. En bitteliten restaurant som knapt har plass til litt over en håndfull gjester om gangen. Her får man vegetariske retter, delikatesser, smørbrød (prøv deres kyllingsandwich – anbefales) og de har en liten bistro. Beliggenhet er så godt som midt i Red Light District, så den er et passende sted å ta en pause fra dagens program i.

Å være veganer i Amsterdam

En annen alternativ restaurant som også satser på vegetariske retter er Omelegg. Som navnet tilsier byr den hovedsakelig omeletter og forskjellige eggeretter, men det serveres også flere internasjonale retter. Porsjonene er rause og prisene lave, og et typisk sted hvor både fastboende og turister møtes for å spise og bli bedre kjent med hverandre.

Man kommer ikke utenom at Amsterdam er et sted det serveres en del alkohol, blant annet øl. Selv om Biercafe Gollem er en typisk ølbar har de også en del retter på menyen og kjøkkenet er en kombinasjon av nederlandsk og internasjonalt. Spesielt ostebrettet anbefales og mange kommer hit for å spise lunsj eller småretter før middag. I selskap med en god øl, selvsagt. Vær imidlertid oppmerksom på at Biercafe Gollem er svært populær og ofte svært full så det kan være vanskelig å få seg et bord der – spesielt hvis man kommer i større grupper.

Litt i utkanten av sentrum av Amsterdam finner man restaurant Zaza’s som tilbyr et fransk kjøkken i kombinasjon med retter fra middelhavsområdet. Denne restauranten har en trivelig og intim atmosfære med forholdsvis få bord og sitteplasser. På grunn av den store populariteten bør man reservere bord god tid i forveien, men man kan være heldig og komme inn på en avbestilling. Porsjonene er gode og man kan kombinere rettene på menyen etter eget ønske, noe som er kjekt hvis man reiser med barn.

Bordreservering nødvendig hos de mest populære restaurantene

I hjertet av Amsterdam finner man Restaurant Johannes. Her serveres en blanding av franske, europeiske og internasjonale retter og skal man ha et bord her skal det reserveres god tid i forveien. Stedet er svært populært blant både de fastboende og turister og ikke sjelden ser man kø utenfor – spesielt på kveldstid – av forventningsfulle gjester som håper på å komme inn på en avbestilling.

Selv om de fleste restaurantene i Amsterdam er svært stilfulle og eksklusive, har de færreste av dem noen bestemt dresskode ut over at man er forholdsvis pent kledd. Det er ikke nødvendig med dress og slips eller kjole, men tøyet skal være helt og rent. Atmosfæren de fleste stedene er avslappet og barn er alltid velkomne.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *