• Meny
  • Meny

Pannekakehus Amsterdam

Mattradisjonene i Amsterdam varierer i det uendelige, og en av klassikerene som ofte blir servert er pannekaker. I Amsterdam blir pannekakene kalt for pannekoek og er tynnere og større enn det vi i Norge kjenner som pannekaker.

Pannekakene i seg selv kan være ment som frokost, lunsj, middag eller dessert. Du finner derfor pannekoekene på en rekke serveringssteder – fra vogner på gata, på vanlige restauranter eller hos egne pannekakehus (pannekoekenhuis).

Fyll på pannekakene

Av middagsvariantene kan du få pannekakene servert med ost, bacon, skinke, kjøttfyll og atskillige flere alternativer. På den søte siden spises ofte pannekakene sammen med rosiner, sukker, sirup av ulike varianter eller med fruktfyll. Hos pannekakehusene finner du ulike tilbehør plassert på bordene som sukker, kanel, smaksatt sukker og siruper.

Prisen på en pannekake ligger som regel mellom 35 og 70 kr.

Blant anbefalte serveringssteder som spesialiserer seg på pannekaker finnes:

Meneer Pannekoek
Her serveres velsmakende pannekaker med smaker som røkelaks og dill, cajunkylling og dessertvarianter med frukter eller kokos- og amarettokrem.

The Pancake Bakery
Ikke langt unna Anne Frank museet holder The Pancake Bakery til. Stedet serverer pannekaker som baserer seg på klassiske matretter fra hele verden og har selvfølgelig den obligatoriske sirupen tilgjengelig ved alle bordene.

Les også om andre serveringssteder i Amsterdam.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *