• Meny
  • Meny

Sexmuseet

Amsterdams Sexmuseum er sammen med Hampmuseet et av de mer vågale museene i den nederlandske hovedstaden. Museet ligger ikke veldig langt unna Red Light District med adresse Damrak 18.

På museet får du ta del i den erotiske historien gjennom århundrene og hvordan den har blitt formidlet gjennom bilder, malerier, fotografier og digitale opptak. Sexmuseet går for å være verdens eldste sexmuseum og kjennetegnes også gjennom navnet «The Venustempel». Faktisk er museet et av de aller mest besøkte museene i Amsterdam.

Penisfigurer

Ved inngangspartiet møtes du av flotte gipsfigurer av kjærlighetsgudinnen Venus, den nederlanske danseren Mata Hari og Marilyn Monroe. Fellestrekk for de ulike rommene i museet er de ulike penisfigurene laget av ulike materialer. Ettersom fotografering er lovlig i museet er de gigantiske penisene av plast ofte et populært motiv å ta bilde sammen med.

Det interessante er hvordan de besøkende etter åpningen i 1985 selv begynte å tildele museet personlige eiendeler. Det var i perioden like før og etter åpning usikkerhet hvorvidt dette ville bli en fiasko eller ikke. Noe det skulle vise seg at det slettes ikke ble.

Flere andre byer (blant annet Paris) har i likhet med Amsterdam åpnet museer med fokus mot sex, men ingen er i nærheten av suksessen som sexmuseet i Amsterdam har hatt.

Adresse:
Damrak 18
1012 LH Amsterdam

Åpningstider:
Alle dager: 09.30 – 23.30

Inngangspris:
Ca 30 kr

Aldersgrense:
16 år

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *