• Meny
  • Meny

Het Scheepvaart Museum

Som tusenårig havneby, har Amsterdam etterhvert opparbeidet seg en svært rikholdig historie innen skipsfart, noe man kan få et både spennende og lærerikt innblikk i, dersom man avlegger det nasjonale maritime museet i byen, Het Scheepvaartmuseum.

Her finner man flere tematiske utstillinger, alle bygget opp rundt Amsterdams utvikling som havneby, og Nederlands rolle som skipsfartsnasjon generelt. Mengder av utstilte gjenstander leder de besøkende gjennom museet, på en morsom og lærerik måte, og det er flere attraksjoner spesielt tilrettelagt for barn og barnefamilier.

Blant annet ligger det en autentisk kopi av seilskipet East Indiaman Amsterdam, også bare kalt Amsterdam, som sank på jomfruturen i 1749. Ombord kan man gå rundt og se hvordan mannskapet hadde det den gangen, og man kan se kontrastene ved å besøke kapteinens lugar, eller byssa.

Guide på Amsterdams skipsfartmuseum

Det kan også bestilles guidede turer, og museet tilbyr forskjellige temarundturer spesielt tilrettelagt etter hvilken interesse og alder gjestene har. Disse bør imidlertid forhåndsbestilles for å sikre seg en plass.

Å komme seg til museet er svært enkelt, da det går flere bybuss nesten til døren eller man kan, som turister i Amsterdam flest, sykle. Kommer man med tog utenfra, ligger museet kun et lite kvarters spasertur fra jernbanestasjonen, eller man kan komme med kanalbåt. Egen bil er også mulig, men ikke egen båt, da det av sikkerhetsmessige hensyn ikke er tillatt å fortøye private fartøyer ved museumsbrygga. Les forøvrig mer om kollektivtransport i Amsterdam.

Museet er også tilrettelagt for funksjonshemmede, og det er selvfølgelig også muligheter for både å kjøpe seg en matbit og souvenirer. Medbragt er også tillatt, men skal nytes utendørs eller på dertil egnede områder.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *