• Meny
  • Meny

Museum Amstelkring

Museum Amstelkring, eller “Lieve Heer op Solder”, som det også kalles, er et svært spesielt og annerledes museum, strategisk plassert i sentrum av Amsterdam. Huset, som stammer fra det tidlige 1600-tallet, ble opprinnelig bygget for beboelse, men da katolikkene mistet retten til å praktisere sin tro i offentlighet, ble de tre øverste etasjene i all hemmelighet bygget om til en fullverdig katolsk kirke. Her ble det i mange år så holdt hemmelige messer og gudstjenester, frem til det igjen ble religionsfrihet i landet og de igjen kunne bygge og ta i bruk sine egne kirker.

Bygningen er senere blitt renovert i flere omganger, og ble åpnet som museum i april 1888 og har siden vært åpen for publikum. Museet inneholder en mengde katolske relikvier, kunst og tidsriktige møbler, malerier og andre gjenstander. Alter, galleri og skriftestol er på plass, stort sett alt som er nødvendig for utøvelse av religiøse handlinger.

Museets vakre interiør

Det finnes en helt spesiell flislagt trapp i bygningen, og ytterligere to kjøkken rikholdig dekorert med mosaikk. Ved siden av selve kirken og kapellet selvsagt, da denne nok er en av de viktigste årsakene til at nærmere 85.000 tusen besøkende fra hele verden finner veien til museet hvert år.

Museet tilrettelegger også spesielle turer for barn på forespørsel, og skulle man ønske en guidet tur, enten alene eller sammen med andre som en gruppe (maks 25 personer om gangen på grunn av plassen), bør dette forhåndsbestilles i god tid i forveien. Helst en uke før besøket, og reservasjoner kan utføres telefonisk. Se også tips til andre museer i Amsterdam.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *