• Meny
  • Meny

Madame Tussauds Museum

Ved Damplassen i Amsterdam ligger Madame Tussauds vokskabinett som globalt sett er én av totalt 13 museer i rekken. Det mest kjente musset ligger riktignok i London. Grunnleggeren av Madame Tussauds var franske Marie Tussauds. Hun jobbet som kunster og levde i tidsperioden 1761 – 1850. Madame Tussauds i Amsterdam åpnet i 1971 og var den andre i rekken etter museet i London.

Hva finner du på Madame Tussauds?

Det er selvfølgelig voksfigurene i seg selv som er den største attraksjonen på museet, men du kan også titte på kortfilmer på en av de mange tv-skjermene, bli med på fotografering med figurene eller låne klær inspirert av Michael Jackson.

Blant de utstilte voksdukkene finner du en rekke kjente personer fra Nederland, men også internasjonale kongelige, artister, presidenter, skuespillere og idrettsstjerner. Hva med et bilde ved siden av Lady Gaga, Justin Bieber eller Barack Obama? Til opplysning koster hver enkelt dukke rundt 85.000 euro å lage.

Hvordan kommer du deg til Madame Tussauds?

Den enkleste forklaringen er at du må gå til Damplassen som er en meget sentral plass i Amsterdam sentrum. Fra sentralbanestasjonen følger du Damrak til du kommer til Damplassen. Dette tar rundt ti minutter til fots. Med dagens smarttelefoner er det uansett en smal sak å komme seg fra A til B i Amsterdam, spesielt dersom du benytter deg av kartfunksjonen og ser etter hvilke alternativer for kollektivtransport du har. Prøv også metro-appen til Amsterdams kollektivtransport.

Priser og billetter:
Voksne: 21 euro
Barn 5-15: 16 euro
Barn under 5: Gratis

Åpningstider:
Hver dag: 10.00 – 17.30

Adresse:
Dam 20, 1012 JS Amsterdam
Tlf: +31 20 523 0623

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *