• Meny
  • Meny

Jentetur til Amsterdam – hva burde dere gjøre?

Har man samlet sammen venninnene og bestemt seg for å dra på jentetur til Amsterdam, er det bare å begynne å legge seg i hardtrening. Det skjer så mye i Amsterdam, at jo mer man ønsker å rekke å se og gjøre, jo bedre kondisjon må man ha. I hvertfall dersom man planlegger å se byen som seg hør og bør, fra sykkelsetet. For selvfølgelig bør man leie seg en sykkel mens man er der, for ikke bare er det hurtig, det er enkelt og billig også, og så behøver man aldri lete etter parkeringsplass.

Bo standsmessig på jentetur

Et godt tips til overnatting er å leie en av de mange husbåtene på en av kanalene. Annerledes enn hotell, og minst like morsomt. Dessuten er man selvforsynt og kan komme og gå som man vil.

Kjøper man seg et Amsterdam City Card får man ikke bare tilgang til offentlig transport, men også adgang til de fleste av Amsterdams museer og andre severdigheter, og ikke minst en guidet tur på kanalene.

Det arrangeres også mange guidede turer i byen med sykkel og rulleskøyter, flere av dem med innlagte kafébesøk. Man kan selvfølgelig også gå rundt i byen på egenhånd, og den anses som veldig trygg for turister av begge kjønn. Gå innom et turistkontor og få et kart med alle severdighetene avmerket, så er det lettere å finne rundt også.

En hyggelig tur kan fort bli ødelagt derom hotellet er dårlig. Derfor har jeg laget en oversikt over hoteller i Amsterdam jeg kan anbefale på det sterkeste. Den finner du her.

Voksen underholdning

Amsterdam er verdensberømt for sitt Red Light District, men i motsetning til hva mange tror, er det ikke bare snuskete barer for menn der. Faktisk finnes det flere cocktailbarer med mannlige strippere også, og de er på langt nær så vulgære som de høres ut som.

Man kommer ikke utenom en dag med shopping i Amsterdam. Byen bugner over av alt fra store varemagasiner til små spennende nipsbutikker, og som verdens diamanthovedstad, skal man selvfølgelig innom et av de mange diamantverkstedene og se hvordan et diamantsmykke blir til.

Er været godt og solen skinner, kan man pakke en kurv og holde piknik langs en av kanalene, eller man kan nyte livet i en av de mange fortauskaféene. Bare husk at en “coffeeshop” i Amsterdam er noe helt annet enn en kaffebar hjemme i Norge.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *