• Meny
  • Meny

Amsterdam Diamond Museum

I en flott villa sør-vest i Amsterdam ligger Diamantmuseet som tar deg med på en reise i diamantindustrien som Amsterdam og Nederland var spesielt kjent for i tidligere år. Vi må helt tilbake til 1600-tallet for å finne starten på Amsterdams store diamanteventyr.

Selv om mye av diamantindustrien har blitt flyttet til Asia i senere tid, frestår Amsterdam fortsatt som en av verdens sentrum for diamantproduksjon og distrubusjon. Øvrige store byer innen diamantindustrien er belgiske Antwerp, Johannesburg, London og New York.

Utstilling og omvisning

Omvisningen starter med en kortfilm der du lærer grunnleggende informasjon om diamantindustrien og fremstilling av diamanter. Under omvisningen får du et innblikk i hvordan diamant har blitt en av symbolene for rikdom og makt og hvorfor vi mennesker er så ekstremt fascinert av denne fabelaktige steinen.

Museet har ansatt noen dyktige spesialister som viser og forteller hvordan de forvandler en røff og rå stein til en vakker og skinnende diamant. Spesialistene lærer deg også hvordan du kan skille en falsk diamant fra en ekte diamant. Du lærer også om klarhet, farge, karat og diamantsnitt.

Museet tar deg også med på en reise gjennom ulike diamantran som har funnet sted gjennom tidene. Dette gjennom filmer fra virkeligheten og fiktive ran fra filmindustrien. I museets glamourrom ser du hvordan diamant, eksklusivitet og glamour går som hånd i hanske.

Diamantmuseet har en permanent utstilling de kaller “Brilliant Beauties”, men også kortere utstillinger som eksempelvis en utstilling som viser vakre kroner. Du kan også se verdens minste diamant gjennom et mikroskop.

Beliggenhet

Museet holder til ved Museumplein, sør-vest i Amsterdams bykjerne. Like ved ligger også Rijksmuseum, Van Gogh museet og det kjente I amsterdam-skiltet.

Komme deg dit:
Benytt T-bane nr 2 og 5 med avstigning på Hobbemastraat. Alternativt kan du ta buss nr 145, 170, 172, 174, 197, 272 eller N97.

Åpningstider:
Hver dag 09.00 – 17.00

Billetter:
Voksne: 7.50 EUR
Barn 13-18: 5 euro
Barn 0-12: Gratis

Adresse:
Paulus Potterstraat 8

Telefon:
+31 (0)20 30 55 300

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *