• Meny
  • Meny

Parker og grøntområder

Den nederlandske hovedstaden Amsterdam er nok best kjent for sitt frimodige forhold til euforiske stoffer, sitt Red Light District (De Wallen), og det sinnrike kanalsystemet som går på kryss og tvers gjennom byen, men byen har i tillegg et ikke rent uanseelig antall parker og parkanlegg, flere av dem med historikk helt tilbake til byens grunnleggelse i middelalderen.

Amsterdam har sin beskjedne størrelse til tross, ikke mindre enn 30 offentlige parker og parkanlegg, som både byens befolkning og turister kan nyte godt av, enten man bare vil ligge og slappe av i det myke gresset, nyte en matbit i det fri, eller kanskje jogge en tur på stisystemene som finnes der.

Flere parker har også utendørscener hvor det arrangeres både konserter og teaterforestillinger, og besøker man dem om sommeren er det ofte gateartister til stede, med all verdens underholding på programmet.

Kjente Vontelpark og Amstelpark

Blant de største av disse parkene finner man Vondelpark, som mottar ikke mindre enn åtte millioner gjester årlig. Sin gode plassering er nok en del av årsaken til dette, da den ligger i umiddelbar nærhet til både Leidseplein, Van Gogh Museet og Rijksmuseet. Alle svært populære blant turistene, og da er parken en kjærkommen oase for en pust i bakken eller piknikk i mellom slagene.

En annen populær park i Amsterdam er Amstelpark, som inneholder flere attraksjoner spesielt tilrettelagt for barn. Blant annet finnes det en liten jernbanestasjon der, med et tog som tøffer rundt i parken når været er bra i sommermånedene. Likeledes er det dyr man kan klappe, tilbud om ponniridning, eller er man vågal, en spennende labyrint kan kan gå seg vill i.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *