• Meny
  • Meny

Festivaler og events

Nederlenderne er ikke kjent for å være utpreget utadvendte, men når det er tid for festival og morsomheter får man se en helt annen side av den nederlandske lokalbefolkningen. Med så god tradisjon for å arrangere ville festivaler så er ikke lenger festivalene kun preget av nederlendere, men snarere en mix av mennesker fra alle verdenshjørner.

Uitmarkt

Hvert år arrangeres Uitmarkt som er en festival som satser på kultur, film og musikk. Ved flere av Amsterdams scener og saler kan du titte på gratisoppsetninger innen alt fra klassisk musikk til hiphop. Du kan også se forestillinger på en av utendørsscenene, shoppe på bokmarkedene og dekke sulten med mat fra en av matbodene. Festivalen har sin kjerne på Leidseplein, Museumplein og Vondelpark.

Dato: Siste uka i august

Cannabis Cup

Over et tidsspenn på fem dager feirer man Cannabisen under årlige High Times Cannabis Cup. Under festivalen samles deltakere og dommere fra hele verden for å dømme den beste marihuanaen, den beste hasjen, beste nykommer og beste bod. Grunnet Nederlands liberale lovgivning rundt cannabis er det mulig å arrangere nettopp en slik festival.

Dato: November

SAIL

Denne maritime festivalen arrangeres ved Zeeburg i det østre havneområdet i Amsterdam. Under festivalen samles skip og seilbåter i alle størrelser for skuelystne tilskuere. Antallet skip som deltar ligger på rundt 8.000 – 10.000.

Dato: Arrangeres hvert femte år i august. Neste arrangement finner sted i 2015.

Dance Valley

Dance Valley er en av Amsterdams aller største dance events og tiltrekker seg årlig mer enn 50.000 deltakere. Festivalen holder til to mil vest for sentrum og deles deretter inn i flere mindre områder. Musikkprofilen baserer seg på alt innen house, techno, hardstyle og trance. Dance Valley er et naturlig samlingspunkt for alle internasjonale DJ’er og nykommere som vil skape et navn i bransjen.

Dato: Starten av august

Les også om flere dance events i Amsterdam.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *