• Meny
  • Meny

Båttur langs Amsterdams kanaler

Med sine mange vakre kanaler blir ofte Amsterdam omtalt som nordens Venezia. Totalt består den nederlandske hovedstaden av mer enn 100 km med kanaler, deriblant de mest kjente kanalene Herengracht, Keizersgracht og Prinsengracht.

Med så mye unik arkitektur, historiske monumenter og spennende fortauskafeer kommer man ikke unna et besøk i Amsterdam uten en tur med en av de mange kanalbåtene som frakter deg rundt for en billig penge.

Hvordan type cruise

Når det gjelder ulike firmaer som tilbyr båtturer og cruise langs kanalene så finnes disse i hopetall. Ikke bare er firmaene mange, men de tilbyr også et bredt utvalg cruise som alle fokuserer på ulike emner, det være seg romantikk for to, gallerier, arkitektur, kirker, klassisk musikk eller rett og slett bruk av båt som kollektivtrafikk. Man har for eksempel den velkjente kanalbussen der du kan kjøpe en dagsbillett og gå av og på hvor du vil og når du vil.

Av de ulike båttilbudene så kan du også velge et såkalt middagscruise der du velger hvilket cruise basert på hvilken type mat du liker. Blant annet har man cruise med ostefondue på menyen, cruise med grillmat eller cruise med nederlansk tradisjonsmat.

Avgangskai

De fleste båtselskapene befinner seg rundt sentralbanestasjonen og Leidseplein (som er plassen som gjerne kan kalles underholdningsplassen). Når det gjelder tidsbruken du kan beregne på en båttur så ligger de fleste cruisene på rundt 60-90 minutter.

Dersom du er ute etter båttur preget av uteliv og fest kan du prøve den kjente partybåten som er en tilsvarende båtreise med ubegrenset med øl og høy feststemning.

Flere selskaper har også egne ramper og heiser for rullestolbrukere

Pris for kanaltur i Amsterdam: Fra 75 kr og oppover

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *