• Meny
  • Meny

Amsterdam på budsjett – attraksjoner, mat og bosted

En tur til Amsterdam kan tære hardt på lommeboka, spesielt hvis man baserer seg på å bo på et av de beste hotellene i sentrum samt spise på alle de fine restaurantene som finnes. Velger man så også drosje til og fra severdighetene koster det enda mer, noe som sikkert er fint nok hvis man har råd til det, men ønsker man å oppleve mest mulig i Amsterdam for minst mulig penger, er det mange måter å gjøre det på.

Mye er gratis

Man reiser ikke til Amsterdam uten å se noen av severdighetene der, og langt de fleste kan man se helt gratis så lenge man nøyes med å se dem utenfra. Mange museer er også gratis, om ikke hele tiden så i perioder.

Er man villig til å betale litt kan en Amsterdam City Card varmt anbefales. Disse kortene gjelder for 24, 48 eller 72 timer og gir en mengde fordeler i byen. Gratis transport i hele perioden innenfor bygrensen, gratis adgang til en rekke museer og andre severdigheter og svært gode rabatter på en rekke spisesteder. Kortet kan kjøpes i alle byens turistkontorer.

Bo billig

Hvis man fravelger hotell er det mange rimelige muligheter for overnatting i Amsterdam. Blant annet i såkalte hostels, hvor man deler bad og toalett med de andre beboerne, og ofte er det tilgang til kjøkken hvor man kan lage sin egen mat.

På denne måten både bor og spiser man rimeligere enn hvis man velger hotell og restauranter til dette. Man kan også spise rimelig på kafé, man skal bare være oppmerksom på tidsbestemte tilbud.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *