• Meny
  • Meny

Butikker og kjente forretninger

Amsterdam kan virkelig sies å være en by av uante muligheter, og ikke minst ulikheter. Dette gjenspeiler seg definitivt på shoppingarenaen der du finner en salig blanding av second hand og nytt, tulipaner og diamanter, samt luksusvarer og billige markedsvarer.

Jordaan – for deg som elsker små boutiques

En tur til det tidligere arbeiderdistriktet Jordaan vil ta deg med på en reise gjennom tradisjonelle boutiques med kunst, vintageklær, interiør og sjelfulle, intime restauranter. Besøk eksempelvis Antiekcentrum Amsterdam, et gigantisk varehus med over 80 forhandlere som har spesialisert seg på kunst og antikviteter. Er du fascinert av 50-tallets bekledning burde du legge shoppingturen innom Cherry Sue. Butikken er navngitt etter designeren selv, og fokuserer på håndlagde kjoler, vesker, topper og jakker. Foodies skal stikke hodet innom Noodermarkt på lørdager, et levende marked spekket med organiske varer som honning, kjøtt, oster, hjemmelagd pesto og vegankaker.

Et virkelig vakkert område for shopping er også gatene som går langs de indre kanalringene, herunder blant annet Prinsengracht, Keizersgracht og Herengracht. Dette er ikke stedet å dra dersom du er ute etter sterk konsentrasjon av kjente kjedebutikker og internasjonale brands, men snarere et godt strøk for lokale slaktere, bakere og forretninger drevet av kommende designerstjerner og kunstnere. BLGK er en av butikkene i området som satser på gull og sølvsmykker. Butikken skiller seg fra andre gullsmeder ved deres veldige fokus på tidligere tidsepoker, da spesielt Østromerrike. Kunstutstillingen AYACS er et godt alternativ når det gjelder prisgunstig kunst fra lokale, og svært dyktige kunstnere.

Amsterdams kjente shoppinggater

Kjernen av kommersielle butikker holder til i gatene som strekker seg fra Damplassen. Herunder finner du gater som Damrak, Nieuwedijk, og Kalverstraat. Alle med internasjonale merker blant vareutvalget. Disse gatene byr på lidenskapelig stemning, en god del turister, gatemusikanter og kjente spisesteder. På shoppingfronten finner du godt renommerte sportsbutikker, rimelige klesforretninger, klassiske dressforhandlere med egen skredder og suvernirboder i fleng. Kalverstraat går for å være Nederlands mest eksklusive handlegate, og innehar butikker som Bershka, Didi, Espirit, Fame, Waterstone’s og Zara. Huser også noen velfylte varehus og kjøpesentre.

Luksusshoppingen unnagjør du i området som slynger seg rundt Museumplein og Oud-Zuid, i det sørlige Amsterdam. Dette er stedet der du kan la kredittkortet gå varmt hos Chanel, Hermès og Louis Vuitton. Motehuset Azzurro i den fasjonable gaten P.C Hooftstraat er et godt valg om du er ute etter Alexander McQueen, Roberto Cavalli og lekre aftensko fra Christian Louboutin.

Generelle åpningstider for butikker i Amsterdam:
Mandag: 13.00 – 18.00
Tirsdag – lørdag: 09.00 – 18.00
Torsdag: 09.00 – 21.00
Søndager: Enkelte butikker holder oppe 12.00 – 17.00

Les for øvrig mer om Amsterdams handlegater og varehus.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *